Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Kayseri Şube Başkanı Soner SALCANLIER Kayseri Erciyes Üniversitesinde Belirsiz süreli iş sözleşmesiyle (4D) çalışanların uyum ödemelerinin önceki dönem rektörü Mustafa Çalış döneminde alamadıklarını dile getirdi. Salcanlıer; “Erciyes üniversitesi önceki yönetimden kaynaklanan mağduriyetin çözümü için zor bir süreci atlattık arkadaşlarımızın alın terinin karşılığı olan KÇP uyum ödemelerimiz, üniversitemiz yeni yönetimi, bazı siyasilerin ve milletvekillerimizin girişimleri ile çözüm bulmuştur” dedi.

Genel Başkanımızın girişimleri ve Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ın destekleri ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından KÇP’ye uyum için özel emir yazısı çıkartıldı. Buna rağmen çok sancılı bir süreç atlattık. İnandık, mücadele ettik ve birlikte başardık” şeklinde konuştu.

Sağlık işçilerinin KÇP uyum ödemesinin son taksiti 28 Ocak 2023 Cumartesi günü emekçilerin hesaplarına yatırıldığını bildiren Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Kayseri Başkanı Soner Salcanlıer teşekkürlerini unutmadı.

Salcanlıer; “Bu süreçte katkı sağlayan öncelikle Türk-İş Genel Başkanımız Ergün Atalay’a, Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanımız Hakan Toy’a , Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’ye Mhp Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir’e, Mhp Kayseri Milletvekili M.Baki Ersoy’a ve Göreve gelir gelmez ilk önceliği çalışanın emekçinin karşılığı haklarının ödenmesi konusunda çabalayan Erciyes üniversitesi Rektörümüz Prof.Dr. Fatih Altun hocamıza ve Erciyes Üniversitesi Sağlık uygulama ve araştırma merkez müdürlüğü Başhekimimiz Prof.Dr. Fatih Horozoğlu hocamıza, Kayseri Şube yöneticilerimize, temsilcilerimize ve bizlere inanan ve güvenen yanımızda dik duran pandeminin asıl kahramanları değerli mesai arkadaşlarıma teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunarım” dedi.

Bir süredir uyum süreci ücretlerinin yatırması söz konusu olduğunda kurban keseceklerini dile getiren Türkiye sağlık işçileri sendikası başkanı Soner Salcanlıer; “Bu sürecin gerçekleşmesi sebebiyle bir kurban, adağımız vardı onu da Allah’ın izniyle gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Adağımızı YETİMLERDE GÜLSÜN DERNEĞİNE bağışladık. Allah kabul etsin inşallah.

Gücümüz Birliğimizdir” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi