İRAN, TÜRKİYE VE RUSYA BASKIN DAVRANIYOR

Yıllardır ortadoğuyu kan gölüne çeviren ve bunu sanki insanlık ve adalet adına yaptığını iddia eden ABD, bazı güçlerin elinden alındığını ve harcadığı 2 katrilyon doların boşa gittiğini anlayınca ipin ucunu kaçırdı. Kimilerine göre ABD haklı kimilerine göre haksız… Ancak bir doğru varki o da apacık gerçek ABD’nin o bölgede ne işi vardı?.

İran 1976 yılına kadar ABD ile müttefikti… Aralarından su sızmıyor, ABD petrolde Dünya’nın dördüncü büyük ülkesi İran’ı sömürdükçe sömürüyordu.

Derken Humeyni operasyonu başgösterdi. Müslümanların desteğini arkasına alan Humeyni, ABD güçlerine dirsek gösterince İran’a Dünya genelinde (yaptırımlar) ambargo başladı.

İran’ın üzerine öncelikle Irak’ı Saddam’ı saldılar. Saddam ve İran yıllarca savaştı. Bölgede müslüman kanı aktıda aktı.

Biz Türkiye müslümanları o dönem bazen İran’ı, bazen Irak’ı suçladık; Ancak gerçeği görmekten kaçındık. Yahudilerin para için müslümanı müslümana nasıl kırdırdığını göremedik veya görmemezlikten geldik.

Velhasılı kelam…

7 yıl önce Suriye karıştırıldı. Müslüman kanı yine aktı. 5 milyon mülteci Türkiye’ye kaçtı.Türkiye bu hamleden tam 50 katrilyon da parasal zarar etti. Türkiye’nin başına bela edilen ( İran’a ambargo konulduğu dönemde 1980 li yıllarda Türkiye de darbe yapıldı) eş zamanlı PKK kuruldu.

Türkiye PKK’yı bitireceğim derken Suriye karşıtı tavır aldı.

Herşey dış güçler ( ABD, İngiltere ve Fransa gibi ülkelerin istediği gibi oldu)

Ancak son dönemde özellilkle Rusya Devlet Başkanı Putin ve Türkiye Cumrurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın küçük ama etkili hamleleriyle değişime girdi.

İran asaletini ve adaletini bölge ülkelerine yaymaya başladı.

Öncelikle kan gölüne dönüşen Irak’ta, İran söz sahibi oldu. Sonra Yemen, Lübnan, Tunus gibi ülkeleri ekseni etrafında toparlayan İran’a ABD Başkanı Trump’ın emriyle Başkomutan Süleymani öldürüldü.

Bunun anlamı İran’a bölgede dek dur demekti.

ABD Başkanı Trump bölgeyi islah etmek için 30 yılda 2 katrilyon dolar harcadıklarını söyledi.

Bunun anlamı şu… ( Biz buraya çok para harcadık, bura bizim, peşini bırakmayız)

Peki ABD bu kadar parayı buraya neden ve niçin harcadı.

İran, Irak, Suriye ; ‘gelde bize paramı ver’ dedi. Hayır..

Bölgedeki petrolu ve doğalgazı ele geçirme hedefiyle yürüyen ABD şimdilerde kendi içinde bile sıkıntılar yaşıyor.

ABD halkı İranlı komutanın öldürülmesinden sonra sokağa döküldü.

ABDliler … ‘Savaş istemiyor’

ABD bu halkın hamlesinide görmezden gelerek bölgeye 3500 asker gönderdi.

Bölgede stres en üst seviyede!.

Bakalım ABD bölgeden çekilme kararı alacakmı?

İran üst düzey komutanının öldürülmesini asla hazmetmeyecek gibi görünüyor.

Burada iş fitne, fesat ile yürütülecek olursa yine dış güçler kazanacak. Ancak erdemli bir duruş sergilenirse bölge insanı kazanacak.

Yarın İran’da olası bir sıkıntı yaşanırsa milyonlarca insan yine Türkiye’ye mi sığınacak.

Bu müslümanların hali ne olacak?.

Arap Türkü-Türk diye dışlarsa, acem, arabı- arap, Sunni-Şii’yi Şii diye dışlarsa ve kendisine kurt gülücüğü atan başka dinlere mensuplarla kol kola gezmeye devam ederse, Dünya da müslüman kanı akmaya devam edecek demektir.

Bölgede başta İslamın Merkezi olarak gözüken Suudi Arabistan Allahın yoluna tam sarılmalı. Müslümanları birleştiren bir tavır içerisine girmeli.

Yoksa sadece biz müslüman olduğumuz için kanı akan taraf oluruz. Yazacak, konuşacak çok şey var ama bölgede sorun sadece İran veya ABD değil, o bölgenin sorunu Müslüman ile Yahudilerin din savaşı… Bunu şu an Dünya tanımlayamıyor. İşin sadece petrol (yani para gibi) göründüğünü öne sürüyorlar, aslında bir din savaşı çıkarılmaya çalışılıyor.

Bunun içinde şimdilerde İran’da Sunni ve Şii savaşı çıkarılmaya çalışılıyor.

Aynen dün Yemende Haşdi Şabi’nin Kabe’ye defalarca füze atması gibi…

Yüce Allah öncelikle osmanlıyı sırtından vuran ve altın yumurtlayan tavuğu kesip kendiside bir nefese muhtaç kalan araplara akıl versin, daha sonra ise Tüm islam aleminin yardımcısı olsun.

Kalın sağlıcakla…