Cumhuriyet Meydanı'ndaki basın açıklamasında Af ve Ceza İndirimi Platformu adına konuşan Esra Bülbül, Türkiye'de FETÖ ihanet çetesi tarafından darbe girişiminde bulunulduğunu, mahkum aileleri olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı üzerine meydanlara indiklerini söyledi. Bülbül, şöyle dedi:

"FETÖ terör örgütü devletin her makamında yer aldığı gibi asıl darbe hukuk adı altında yargıda yapılmıştır. FETÖ'cü işgüzar polisler binlerce insana sahte delil, kumpas ve senaryolarla fezlekeler hazırlayıp masumları adalet sisteminde katletmişlerdir. FETÖ'cü hakimler özellikle özel yetkili mahkemelerinde yuvalanmış, kanuna aykırı olarak tarafsızlık ilkeleri göz ardı edilmiş, suçlanan insanlar masumda olsalar lehe değişmeyecek kararlar verileceğini kendileri de belirtmişlerdir. Yani bu mahkemelerde masum ve suçlu da olsan cezayı almadan gidemezsin demekteydiler. Özel yetkili mahkemeler kapandı. Hakimler, savcılar ve polisler şuan mağdur ettikleri insanlarla aynı yerde cezaevinde bulunmaktadır. Severek evlenip, küçük yaşta gelin olan yaklaşık 3 bin ailenin mağduriyeti devam etmektedir. Hükümet tarafından çıkartılan yasa Anayasa Mahkemesi'nin kararı olmasına rağmen muhalefet tarafından 'Tecavüzcüsüyle evlendiriliyormuş' gibi bir algı oluşturulup yasanın geri çekilmesine neden olmuştur. Küçük gelinlerin çocukları şu an 10 yaşında ve seneler sonra gelen bu cezalar aileleri mağdur etmektedir. Lütfen artık bu mağduriyetlerimiz giderilsin. Bizler adli mahkum aileleri olarak terör ve pedofili suçları hariç kapsamlı bir ceza indirimi şartlı tahliye talebinde bulunuyoruz."

Oğlu hapishanede bulunan Nejle Erciyes ise, "Benim oğlum arkadaşının tuzağı sonrası hapishaneye düştü ve 9 yıl ceza aldı. Arkadaşı eline uyuşturucu vererek oğlumu ihbar etti. Benim oğlum evli ve 1 çocuğu bulunuyor. Hükümetimizden 1 seferliğine olmak üzere af istiyoruz. Çok mağduruz" dedi. Cezaevi mahkumlarının aileleri de açtıkları pankartlarla af istedi.

Editör: Haber Merkezi