Kayseri’nin marka değeri olan Kayserispor ile ilgili bir açıklama yapan Saadet Partisi Melikgazi İlçe Başkanı Sinan Aktaş, şehri yönetenlere çağrıda bulundu. Aktaş şunları söyledi: “Şehrimizin marka değeri Kayseri sporumuz bu sezonda kıl payı düşme potasından çıktı. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki Kulüp başkanımız sn. Berna Gözbaşı hanımefendi hakikaten çok gayret etti ve mücadele etti. Bu mücadelesinin neticesindedir ki bu sezonda küme düşmekten kurtulduk. Sn. Başkan geçtiğimiz günlerde Kayseri sporumuz için tüm şehre bir destek çağrısı yaptı. Bizde tüm şehri bu çağrıya destek vermeye el birliği yapmaya davet ediyoruz. Nasıl Erciyes Kayserimizin bir markası ise Kayseri sporumuzda gerek turizm gerekse ticari anlamda şehrimizin dünyaya tanıtımı için çok önemli bir marka değeridir ve sahip çıkılmalıdır. Bu çerçevede bazı fikirler vermek ve tavsiyelerde bulunmak istiyoruz.

1-Öncelikle Kayserispor “A.Ş”olmalıdır.

2-Erciyes’e her türlü spor kulübünün gelip kamp yapabileceği 5 yıldızlı bir otel kompleksi yapılmalı. Mülkiyeti tamamen Kayserispor “A.Ş” ye ait olmalı. Yer hazineden temin edilmeli. Ayrıca uygun şartlarda belki bir kısmı hibe şeklinde turizm teşvik kredisi alınmalı. 12 ay işletilecek tarzda planlanmalı.

Büyükşehir belediyesi şu anda yüksek irtifa kamp merkezi diye 2 adet futbol sahasını içeren bir tesis yaptı. Ancak yapılan bu tesisin yeri oteller bölgesine çok uzak. Hiçbir futbol kulübü otelden çıkıp otobüse binip uzak bir noktadaki sahaya gidip antrenmanını yapıp sonra tekrar otobüsle dönmek istemez. İster ki antrenman alanı kalacağı otelin yanında olsun. Bu nedenle Yapılacak otelin spor kompleksleri otelin arazisi içerisinde olmalı. Antalya belekte benzer bir çok tesis mevcut. Tercih edilmesinin en önemli nedeni de bundan dolayıdır. Bu nedenle bizler yüksek irtifa kamp merkezi için doğru bir lokasyon seçilmediğini düşünüyoruz. Yüksek irtifa kamp merkezleri 1800 ile 2300 metre aralığında olması ideal olarak kabul edilmektedir. Tekir bölgesinin irtifası ise 2250 mt civarındadır. Yani Kayserispor için yapılacak otel teleferik, kayak merkezi gibi tesislere yakın yerde olmalı. Ayrıca antrenman alanları otel arazisi içinde hemen yanında olmalıdır.

3-Elbette ki alt yapıya önem verilmeli ve bu olmazsa olmazlardan. Ancak bununla beraber bugüne kadar benim hiç müşahede etmediğim bir şey yapılmalı ve Kayserispor Amatörspor kulüplerimizle beraber el birliği içinde çalışmalı. Kayserimizde 130 Amatör spor kulübümüz var. Bu kulüplerin başkanları ve hocalarıyla beraber büyük bir istişare ve işbirliği kurulu oluşturulmalı ve periyodik aralıklarla toplantılar yapılarak hem takıma yetenekli sporcu temini noktasında çalışılmalı hemde takımın gidişatı ile ilgili fikir alış verişi gerçekleştirilmeli.

4- Başta seçilmiş milletvekillerimiz olmak üzeri büyükşehir belediye başkanlarımızla beraber tüm ilçe belediye başkanlarımız, oda başkanlarımız ve sanayicilerimiz sadece tribünde seyirci olarak değil maddi manevi ne yapabileceklerse ellerinden geleni yapmak için gayret etmelidirler. Buradaki maddi ifadesi bütçelerinden kaynak aktarma anlamında değildir. Kulübe gelir getirecek alternatif fikirler ve kaynaklar üretilmesidir. Hasılı kelam gayretlerini açıkça müşahede ettiğimiz kulüp başkanımız Sn. Berna Gözbaşı hanımefendi yalnız bırakılmamalıdır.”dedi.

Editör: Haber Merkezi