Her şeye kadir, yüce yaradanımızın bazı özellikleri vardır. Her şeyi yaradan ol deyince olduran rabbimiz üç şeyi yapmadığını ve yapmayacağını kat-i belirtmiştir. Buna göre yüce yaradanımız Allah ( C.C), " Kötülük yapmaz, Adaletsiz davranmaz ve asla Yalan söylemez". İşte dinde bu noktada bize örnek oluyor.
Son dönemde yüzde 99.9'u Müslüman olan ülkemizde bazı şeyler görüyorum. Bunlar öyle bir boyuta geldi ki: Müslüman Müslümana düşman gibi davranır oldu. Hal böyle iken dinimizin bazı gereklerini hatırlatma elzemi oluştu.
Sonuçta bu sorun diğer Dünya da yaşadığımız sorunlarımızın hepsinden önemli!.
Yüce rabbimiz Allah (C.C) istediği ve ol dediği takdirde, herşeyi olduran ve her şeyden münezzeh bir kudrete tabidir. Böylesine bir kudrete ve kuvvete sahip yüce yaradanımız 'biz insanlar güzel olsunlar, adam gibi yaşayıp yaşatsınlar' diye üç şeyi yapmadığını ve yapmayacağını önemle açıklamıştır.
Geceyi ve gündüzü yaratan Allah (C.C), bizlere can verirkende bir kalem gibi dümdüz yaratmamış, bazı iradeleri bize bırakmış ve demiş ki: ‘Bana şirk koşmayın!’
"Şirk koşmak ne demek" diye açtığınızda bunlar arasında inkarcılıkta yer alıyor. Yani diyor ki yüce yaradan, ‘ kötülük yapmayın. Yalan söylemeyin, adaletten vazgeçmeyin’
Bunlar imanın ve İslamın temel noktaları...
'Üç beş kuruş Dünya malı kazanacağım' diye faize, zinaya, yalana, iftiracılığa kapılırsanız büyük günahkar olursunuz.
Önce kendi imanınızı düzeltin, sonrada topluma faydalı olun.
Bu kadar güzel bir dine hiç kimse itiraz etmiyor ancak ortalık kötülükten, yalandan ve adaletsizlikten geçilmiyor.
Peki bu nasıl oluyor! İnsanlarımız hırsa kapılmış. Kör, kötek hırsın peşinden gidiyor bunu üstelik inançsızlar değil, bizler İslam toplumları yapıyoruz.
Haksızlığı kar, adaletsizliği hırs, yalancılığı ise akıllılık (uyanıklık) olarak terimliyoruz.
Sonuç olarak yüce yaradanın bile yapmam dediği şeyleri biz inandığımız dinin içindeyden yapıyoruz.
Toplum olarak bir çok şeyden arınıp acilen inançlarımızın gereğine dönmeliyiz.
Hep birlikte hakkı ve hukuku savunmalıyız. Yalandan uzak bir hayat yaşamalıyız. Kendimiz ve güzel ülkemizin geleceği için...
Hep birlikte imanımızın gereği gibi davranıp : " Kötülük yapmaycağız, Adaletsiz davranmayacağız ve şartlar ne olursa olsun asla Yalan söylemeyeceğiz"
Kalın sağlıcakla…