Altılı Masa; bugünkü konumunda, Erdoğan ile kafa kafaya yarışabilecek, liderlik yapabilecek önemli bir isimi kamuoyu önüne halen koyamadığı için bu yapısıyla halka güven veremiyor.

6’lı masa “Ortak bir aday isime kapalı” olduğu; aralarında bu konuyu konuşamadıkları anlaşılıyor? Bu konuyu ‘masa dağılır’ korkusuyla mı konuşamadıkları merak konusu oldu. Altılı masadakilerin geleceği doğru okuyamadıkları, politika ve proje üretemedikleri, halka istikrar ve güven vaat edemedikleri sürece iktidar alternatifi olamaz.

Demokrasinin en önemli güvencesi; güçlü, halka gelecek ve umut vaat eden, iktidar ol

maya hazır bir Ana Muhalefetin ve Altılı masanın varlığı olmalıdır.

İktidarı devralabilecek ve ülkeyi yönetebilecek, daha iyi iş yapmaya yönelecek, teşvik edecek, bu arada vatandaşın önüne geleceğine ilişkin uygulanabilir projeler koyabilecek Altılı masa olduğunu görüyoruz amma bu yeterli değil.

Oysa bu işlevi yerine getirebilecek bir Altılı masa yok diyemeyiz, ancak cumhurbaşkanı adayı olacak isimin de açıklanması zamanı geldi de geçiyor bile. Seçmen böyle düşünüyor şimdilik.

Millet İttifakına güven azalıyor mu? Bunun nedeni de 6’lı masanın henüz cumhurbaşkanı adayını belirlememiş olmasıdır, halka umut verememesi sorunudur.

Ne yazık ki 6’lı masa; bugünkü davranış tarzıyla iktidar olamayacakları imajını çizmektedir? Çok net ve anlaşılır bir biçimde Cumhurbaşkanı adayını halen ortaya koymuştur. En azından bugünkü görüntüsü itibariyle böyle.

Evet, CHP, İYİ Parti, Deva, Gelecek, Saadet ve Demokrat Parti liderlerinin dışında bir isim Cumhurbaşkanı adayı olarak milletin yani seçmenin önüne konacaksa bu isim çok önemli biri isim olmalı. Bunu neden söylüyorum, iktidarı devralmak için Erdoğan’ı devirmek, yenmek kolay olmayacaktır. 

Altılı Masa gün geçtikçe güvenirliğini kaybediyor?

Nedeni ise halen Cumhurbaşkanı aday isimin belirlenmemesi ve seçmenin beğenisine sunulmaması.

6’lı masanın Anayasası Halka Ne Vaat Ediyor? Buna da iyi bakmak lazım.

Bu arada; Erken seçim olma ihtimali her geçek gün artıyor...