Mansur Yavaş: Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, cumhurbaşkanı adaylığı tartışması için 'Siyasetin içinde değilim' dese de bana göre tam ortasında.

Özellikle adının Cumhurbaşkanı adaylığı için gündeme getirildiği günden itibaren Anadolu halkı Mansur Yavaşın adaylığına daha sıcak bakmaya başladı, daha çok konuşulmaya başlandı. Başkan Mansur Yavaş, "Ben kamu görevlisiyim. Kendimi siyasetin içinde görmüyorum" dese de bana göre sıcak siyasetin tamda ortasında.

Kendisi lehine yapılan bazı açıklamalarının kendi rızası ve bilgisi dışında olduğunu söylese de Yavaş, "Görevimin başındayım" dese de Ülke insanı onu Cumhurbaşkanı adayı olarak görmek istiyor, bildiğim kadarıyla da Ankara’da bir ekip Altan alta çalışıyor! Bunu nereden biliyoruz. Bir gazeteci olarak bağlantılarımızdan biliyoruz. Geçtiğimiz günlerde yurdun çeşitli bölgelerine ziyaretlerimiz oldu sürekli oluyor da. Mesela; Diyarbakır, Elazığ ve Malatya illerimizde bulundum, bu bölgelerde vatandaşlarla sıcak siyaseti konuştuk. Vatandaşın çoğu Yavaş’ı önce Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayı, sonrada Ülkenin Cumhurbaşkanı olarak görünmek istiyor. Bu görüş Ülkenin dört bir yanında üç aşağı beş yukarı böyle.

Vatandaşın gönlündeki Yavaş, Şuan ülkenin merkezine yani Parlamenter sistemime geçişin cumhurbaşkanı adayı olarak oturmuş durumda. Vatandaş artık şunu çok iyi analiz edebiliyor. "Mansur Yavaş,Belediye kaynaklarını çarçur etmek yerine, fakir fukaranın yanında olarak, somut adımlar atıp, sosyal belediyecilik nasıl olmalıdır göstermiş bir belediye başkanı.Cumhurbaşkanı olduğunda bu devleti için çok daha iyi hizmetler yapacağına inanıyoruz”..

Bu yurt gezilerimizde bir gazeteci olarak gözlemlerimiz şunu açık ve net olarak gösteriyor ki,Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısına çıkabilecek tek isim İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu saymasak? Mansur Yavaş gözüküyor diyebiliriz.

'Aday olmasını çok istiyorlar’

Kendisine ‘aday mısın’ diye sorulduğunda yorum yapmak istemediğini söylese de yavaş, vatandaş ise böyle düşünmüyor ve aday olmasını istiyor Vede kazanacağı görüşünü savunuyor.

ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın aday olması halinde, "kendilerine oy vereceklerini” ifade eden çok sayıda seçmen var. Dürüst bir kişiliğe sahip olduğuna inandıkları için Yavaş’a olan destek tavırlarının aynen sürdüğünü söyleyenlerin sayısı da çok.

Bunu neden söylüyorum; Çünkü ben kamuoyu önünde vatandaşların arasında olan yani sahada olan bir gazeteciyim. Mansur Yavaş’ı sıcak siyasetin içinde görüyorum.

'Milli bir mesele'

Bunun "milli bir mesele" olduğunu düşünen vatandaşlar, "Biz Yavaş'ı Millet İttifakının cumhurbaşkanı adayı olarak görmek istiyoruz " diyorlar.

'Yavaş aday olmazsa başka isimlerin Erdoğan karşısında başarılı olunamayacağına inanların sayısı da oldukça fazla.

6 muhalefet partisinin cumhurbaşkanı adayı olarak Yavaş'ı tercih etmemesi halinde kendilerinin çok üzüleceklerini, seçimi kaybedecekleri belirtiyorlar…