Kayseri'nin Pınarbaşı İlçesi yakınlarında, 16 Eylül 2011 günü cezaevi nakil aracında çıkan yangında 5 tutuklu ve hükümlünün ölmesiyle ilgili davada, tutuksuz sanıklar cezaevi araç sürücüsü Cafer S., araç komutanı Astsubay İsmail B. ile araç komutan yardımcısı Astsubay Mustafa K. beraat etti.

Olay, 16 Eylül 2011 tarihinde Kayseri'nin Pınarbaşı İlçesi yakınlarında meydana geldi. Cafer S. yönetimindeki 34 B 2564 plakalı cezaevi ring aracı, alev alarak tamamen yandı. İstanbul Metris Cezaevi'ne nakledilmeleri için Van ve Muş cezaevlerinden alınan hükümlü Sinan Aşğa ve Medeni Demir ile tutuklu Abdulsettar Ölmez, Akif Karamalı ve İsmet Evin, araç içerisindeki parmaklıklı bölümden çıkamayınca yanarak öldü. Aracın arka kısmındaki 10 asker ile ön kısmında bulunan komutan, komutan yardımcısı ve 2 şoför ise yara almadan kurtuldu. Aracın sürücüsü, araç komutanı ve komutan yardımcısı hakkında, 2-15 yıl arasında değişen hapis cezaları istemiyle dava açıldı.

MAHKEME SANIKLARDA KUSUR BULMADI

Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın son duruşmasına tutuksuz sanıklar katılmazken, avukatları hazır bulundu. Mahkeme heyeti, tutuksuz sanıklar cezaevi araç sürücüsü Cafer S, araç komutanı Astsubay İsmail B. ile araç komutan yardımcısı Astsubay Mustafa K.hakkında, ceza hukuku açısından asli kusur bulunmadığı gerekçesiyle beraat kararı verdi.

Editör: Haber Merkezi