Olay, geçen yıl merkez Melikgazi ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, evli ve 2 çocuk babası olan Barış A., alkol aldı. Parkta R.Ö. isimli kıza da alkol içirerek, istismarda bulunduğu iddia edilen şüpheli Barış A., şikayet üzerine gözaltına alındı. Tutuksuz yargılanmak üzere salıverilen Barış A., hakkında, ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ‘Sağlık için tehlikeli madde temin etme’ ve ‘Çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçlarından dava açıldı.

Kayseri 5’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasında tutuksuz sanık Barış A., hazır bulunurken, mağdur R.Ö. ise, duruşmaya katılmadı. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı da duruşmaya müdahil oldu.

Suçsuz olduğunu ifade eden sanık Barış A., “2 bira almıştım. R.Ö.’de ‘Ağabey ne yapıyorsun’ dedi. Oturduk muhabbet ettik. Parka gidip almış olduğum şarap ve birayı içtik. Kesinlikle cinsel bir eylemim olmadı. Darp etmedim. Bıçakla oynarken elinden yaralandı. Alkolün etkisiyle o şekilde ifade verdi diye düşünüyorum. Bir anda bağırdı. Olayla hiçbir alakam yok. Affımı istiyorum” şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti, sanık Barış A.’nın, eyleminin ‘Yaralama’ olarak değişebileceği gerekçesiyle sanığa bu suçtan 7 ay hapis cezası vererek, hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar verdi. Heyet, sanığın ‘hürriyeti yoksun kılma’ ve ‘Çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçlarından da beraatine karar verdi.

Editör: Haber Merkezi