Olay, 20 Mayıs saat 09.00 sıralarında Talas ilçesi Mevlana Mahallesi Taslak Sokak'ta meydana geldi. Rehberlik öğretmeni Arife Nur Sarıoğlu, evinden çıkarken kendisini bekleyen Tolga Temur ile karşılaştı. Temur, bir süre arkadaşlık ettiği Sarıoğlu ile barışmak istediğini söyledi. Olumsuz cevap alan Temur, belinden çıkardığı tabanca ile Sarıoğlu'na peş peşe ateş etti. Vücuduna 3 kurşun isabet eden Sarıoğlu, kanlar içinde yere yığıldı.

Temur daha sonra tabancayı başına dayayıp tetiği çekti. Çevredekilerin ihbarı üzerine adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, Sarıoğlu'nun hayatını kaybettiğini belirledi. Temur ise yapılan ilk müdahalesinin ardından ambulansla Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Temur, tedavisinin ardından 20 Haziran'da tutuklanarak cezaevine kondu. Temur hakkında 'tasarlayarak öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Cezaevinde bir süre kalan Temur, durumu ağırlaşınca İzmir Menemen Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Temur hastanede geçen yıl 8 Kasım'da hayatını kaybetti.

DAVA DÜŞÜRÜLDÜ

Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada, mahkeme başkanı Menemen İlçe Nüfus Müdürlüğünden, gelen cevap yazısında Tolga Temur'un hayatını kaybettiğinin belirtildiğini ve Temur'un ölümünün kesinleştiğini, bu nedenle açılan davanın düşürülmesine karar verildiğini açıkladı. (DHA)

Editör: Haber Merkezi