Tabancayla girdiği kuyumcuyu soymaya kalkıştığı suçlamasıyla tutuklu yargılanan 32 yaşındaki astsubay Ahmet Kılıç, 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, 26 Haziran 2014 tarihinde merkez Talas İlçesi Kiçiköy Mahallesi’nde meydana geldi. Kentteki birlikte görev yapan evli ve 2 çocuk babası Astsubay Ahmet Kılıç, maskeli, gözlüklü ve şapkalı olarak Nazım Akkaya’ya ait kuyumcu dükkanına girdi. Elinde bulunan tabancayı çalışanlara doğrultan Kılıç, silahın gerçek olduğunu ve şaka yapmadığını söyledi. Daha sonra bir süre o şekilde bekleyen Ahmet Kılıç, kuyumcudan soygun yapmadan çıktı. Güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polisler, Kılıç’ı 1 Temmuz’da yakalayıp gözaltına aldı. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Kılıç hakkında 'nitelikli yağma' suçundan dava açıldı.

Kayseri'de 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın bugünkü karar duruşmasına, tutuklu sanık Ahmet Kılıç Sivas Cezaevi’nde olduğundan dolayı görüntülü video sistemi ile katıldı. Verdiği ifadesinde pişman olduğunu söyleyen Kılıç, "Psikolojim bozuktu. Amacım hırsızlık veya gasp değildi. Neden o an öyle bir şey yaptım bilmiyorum. Zaten soygun olayını gerçekleştirmedim. Tahliyemi talep ediyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Kılıç'ı 5 yıl hapis cezasına çarptırdı.
 
Editör: Haber Merkezi