Olay, 30 Mart’ta Develi ilçesi Abdulbaki Mahallesi'nde meydana geldi. Emrah Balkaş'tan haber alamayan yakınları, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne kayıp başvurusunda bulundu. İhbar üzerine yapılan çalışmalar kapsamında, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri ilçede Balkaş'ın irtibatlı olabileceği kişilerle görüştü. Bu sırada, Balkaş’ın arkadaşlarından M.K., Develi Cumhuriyet Savcılığı’na giderek, Emrah Balkaş’ın, kendisinin de aralarında olduğu, şüpheliler Ş.B., A.K., F.A., M.İ. ve M.Y.’nin bulunduğu bir ortamda Eyüp Y. tarafından vurulduğunu, cesedinin ise, M.İ. ve S.Y. tarafından bir mağaraya gömüldüğünü belirten bir ifade verdi. M.K.’nin yapmış olduğu ihbar sonucu Balkaş'ın toprağa gömülü cansız bedeni bulundu. Tabanca ile vücudunun 11 yerinden vurularak öldürüldüğü belirlenen Balkaş'ın cenazesi İlçe Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Eyüp Y'nin Yukarı Fenese Mahallesindeki bağevinde kaldığının belirlenmesi üzerine ise, ekipler Eyüp Y'yi yakalamak üzere harekete geçti. Burada polis ekiplerini görünce evin damına çıkan Eyüp Y., kafasına silah dayadı. Polis ekiplerinin ''silahı at, yere yat. Bizi dinle' uyarılarına aldırış etmeyen Eyüp Y., kafasına ateş ederek yaşamına son verdi.

7 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Develi’de yürütülen soruşturma sonunda, cinayet anında olay yerinde olduğunu ihbar eden M.K.’nin de aralarında olduğu Ş.B., A.K., F.A., M.İ. ve M.Y. ve S.Y. gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen 7 şüpheli tutuklanarak cezaevine konuldu. Şüphelilerden, S.Y. ise, bir süre sonra tutuksuz yargılanmak üzere salıverildi.

DAVA AÇILDI

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma tamamlanarak 7 şüpheli hakkında dava açıldı. İddianamede, şüphelilerden F.A., A.A., M.K., M.İ., Ş.B. ve M.Y. hakkında, ‘kasten adam öldürme’ ve ‘cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından, tutuksuz sanık S.Y. hakkında ise, ‘suç delillerini yok etme’ ‘gizleme ve değiştirme’ suçlarından dava açıldı.

HAKİM KARŞISINA ÇIKTILAR

Kayseri 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde ilk kez hakim karşısına çıkan 7 şüpheli duruşmada hazır bulundu. Koronavirüs nedeniyle duruşmaya, sanık ve taraflar haricinde hiç kimse alınmadı. Mahkeme heyeti verdiği ara kararla, sanıkların mevcut hallerinin devamına karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. (DHA)

Editör: Haber Merkezi