Olay, 1 Şubat 2018 tarihinde meydana geldi. N.Y., iddiaya göre telefonuna gelen mesajdaki linke tıklayınca hesabından 2 bin 97 TL'nin çekildiğini öğrendi. Şikayet üzerine yapılan incelemede, paranın H.C.'nin hesabına yattığı ve B.O.'nun da ATM'den çektiği iddia edildi. Gözaltına alınan şüphelilerden B.O. tutuklanarak cezaevine konulurken, H.C. ise tutuksuz yargılanmak üzere salıverildi. Şüpheliler hakkında, 'Bilişim sistemlerinin kullanılması suretiyle dolandırıcılık' suçundan dava açıldı.

Kayseri 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında tutuklu sanık B.O. ile tutuksuz sanık H.C. salonda hazır bulunurken, şikayetçi N.Y. ise duruşmaya Ankara Adliyesi'nden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Tutuklu sanık B.O., "Çok pişmanım. Beraatimi istiyorum" derken, tutuksuz sanık H.C. de, "ATM'den parayı ben çekmedim. Suçsuzum" diyerek kendini savundu.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık B.O.'yu, 'Bilişim sistemlerinin kullanılması suretiyle dolandırıcılık' suçundan 7 yıl 6 ay, tutuksuz sanık H.C.'yi de aynı suçtan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.

Editör: Haber Merkezi