Olay, geçen 31 Aralık'ta Melikgazi ilçesinde meydana geldi. D. K., iddiaya göre, kardeşi Ö.K.'ye uyuşturucu kullandırdığı için R. A. ile tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu, D.K. biber gazı sıkarak R. A.'yı darp etmeye başladı. Arbede sırasında D. K.'nin arkadaşı H.A. da kavgaya dahil oldu. R.A. kavganın ardından iki şüpheli hakkında şikayetçi oldu. Gözaltına alınan şüpheliler, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. İki arkadaş hakkında 'kasten yaralama' suçundan dava açıldı.

Kayseri 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında tutuksuz sanıklar H. A. ve D. K. ile şikayetçi R. A. ve babası K.A. hazır bulundu. Olayla ilgisi olmadığını öne süren sanık H.A., "Ev taşıyorduk. Olayla hiç bir alakam yok. Sonra mahallede Davut'un kardeşine uyuşturucu içirdiklerini duyduk. R.A ile D.K kavga ediyordu. Bana da küfür edince tahrik oldum ve ben de yumruk ve tekme ile vurdum. Biber gazı gibi madde kullanmadım. R.A'ya vurduğum için de pişmanım" dedi.

Tutuksuz sanıklardan D. K., da olayın arkadaşı H.A'nın anlattığı şekilde olduğunu söyleyerek, "R. A.'nın kardeşime uyuşturucu kullandırmaya çalıştığını duyunca sinirlendim. Belinde de bıçak olduğunu görünce kendimi korumaya çalıştım. Beraatımı istiyorum" diye konuştu.

Şikayetçi olduğunu belirten R. A. ise, "Biber gazı sıktılar. Belimde bıçak yoktu. İkisi birlikte beni darp etti" dedi. Mahkeme heyeti, tutuksuz sanıklardan H. A.'yı, 'basit yaralama' suçundan 6 bin TL, D.K.'yi de aynı suçtan 4 bin TL adli para cezasına çarptırarak, her iki sanığa verilen para cezaları için hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Editör: Haber Merkezi