Cumhurbaşkanlığı'nın talimatı ile ‘Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen kitapların hurdacıda olduğu’ ihbarını değerlendiren Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kitapların peşine düştü. Melikgazi ilçesi Sivas yolu üzerinde bulunan bir depoya operasyon düzenleyen ekipler, burada hurda yığınları içerisine gizlenmiş 4 bin 800 kilo kitap ele geçirdi.

KAYSERİ’DEKİ KİTAPLAR ANKARA’DA ELE GEÇİRİLDİ

Soruşturmayı genişleten polis ekipleri, alınan ifadeler doğrultusunda 11 bin 400 kitabın daha hurdacıya satıldığını belirledi. Operasyon düzenleyen ekipler, 6 bin 600 kilo kitabı ise Ankara’nın Elmadağ ilçesi girişinde bir tırda ele geçirdi. Ele geçirilen kitapların yeniden sayımı yapılarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edildiği öğrenildi.

SATIN ALMA MEMURU TUTUKLANDI

Operasyon kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü satın alma memuru olarak çalışan M. B., depo görevlisi A. Ö. ve hurdacı E. A. gözaltına alındı. Satın alma memuru M. B., çıkarıldığı mahkemece ‘zimmete para geçirme’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KİTAPLARIN KULLANMA SÜRESİ 5 YIL

Ele geçirilen kitapların 2020 yılında basıldığı, 5 yıl kullanma süresi olduğu öğrenilirken, kentte daha önce de Milli Eğitim Bakanlığı’nın gönderdiği kaynak kitapların depolarda saklandığı ve okul yöneticilerinin velileri kaynak kitap almaya zorladığı iddia edilmişti. (1HA)

Editör: Haber Merkezi