Yangın, Bünyan ilçesine bağlı Gergeme Mahallesi'nde, Özgür Sokak üzerinde bir müstakil evde, gece saat 00.30 sularında meydana geldi. Evin mutfağında elektrik kaçağı nedeniyle çıktığı tahmin edilen yangın, hızla diğer odalara ve evin tavanına da yayıldı. İtfaiye ekiplerinin olay yerine ulaşmasının ardından yangın hızla kontrol altına alındı. Çıkan yangının ardından kendilerini can havliyle dışarı atan ev sakini Erdoğan çifti, karbonmonoksit zehirlenmesi şüphesiyle gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Olayın görgü tanığı olan köy sakini ve Erdoğan çiftinin oğlu Sinan Erdoğan; gece yarısı çıkan yangını ilk önce ev sakini olan annesi İfagat Erdoğan'ın fark ettiğini, ardından annesinin uyumakta olan babası Cemalettin Erdoğan'ı kaldırdığını, yangının şiddetlenmemesi için hemen sigorta ve gazı kapattıklarını dile getirdi.

Anne ve babasının bağırmalarını işiterek eve doğru koştuğunu söyleyen Erdoğan; hastanede sabah saatlerine kadar gözlem altında tutulan anne-babasının durumunun iyi olduğunu, ailesinin yangından kurtulmasının kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Sinan Erdoğan, bugün Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun'un kendilerine geçmiş olsun ziyaretinde bulunduğunu belirtti.

DESTEK BEKLİYORLAR

Sinan Erdoğan, ağır hasarlara yol açan yangının ardından kül olmuş evleri için yetkililerden yardım beklediklerini söyledi.(BGC)

Editör: Haber Merkezi