Kayseri’de, 1 Ekim 2018'de Rıfat Yıldırım ile Şakir Barbaros arasında yonca balyası yüzünden tartışma çıktı. Tartışma sırasında rahatsızlanan Yıldırım, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Olayla ilgili gözaltına alınan Şakir Barbaros, tutuklanarak cezaevine konuldu. Şakir Barbaros'un kardeşi olan Ağrılılar Derneği Başkanı Bekir Barbaros, olaydan bir gün sonra Yeşil Mahalle'de bulunan taziye evine giderek, Yıldırım ailesine başsağlığı diledi. Bu sırada evde bulunan Cezmi Yıldırım, amcası Rıfat Yıldırım'ın ölümünden sorumlu tuttuğu Şakir Barbaros'un kardeşi Bekir Barbaros'u tabancayla vurarak öldürdü. Yıldırım, gözaltına alınıp, tutuklandı.

“KEŞKE BÖYLE OLMASAYDI, 2 METREDEN ATEŞ ETTİM”

Kayseri 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten adam öldürmek' suçundan 17 Aralık 2019’da görülen davada tutuklu yargılan Cezmi Yıldırım ile Bekir Barbaros'un yakınları ve taraf avukatları karar duruşmasında hazır bulundu. Pişman olduğunu söyleyen sanık Cezmi Yıldırım, "Keşke böyle olmasaydı. 2 metreden ateş ettim. Mermi bitince kaçtım" dedi. Mahkeme heyeti, Cezmi Yıldırım'a, 'kan gütme saikiyle adam öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

KARARA İTİRAZ EDİLDİ

Sanık avukatı Gökmen Döner, yerel mahkeme ve Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi'nin verdiği karara itiraz edip, sanık hakkında, 'iyi hal’ ve ‘tahrik’ indirimleri uygulanmasını isteyerek, dosyayı Yargıtay'a taşıdı. Dosyanın geldiği 1'inci Ceza Dairesi, yapılan itirazı karara bağladı. Ceza Dairesi yaptığı incelemede, Bölge Adliye Mahkemesi'nin kararında usule ve esasa ilişkin herhangi bir hukuka aykırılığın bulunmadığı, delillerde ve işlemlerde de eksiklik olmadığı, cezaların kanuni bağlamda uygulandığının anlaşıldığını kaydetti. Onama kararının oy birliğiyle alındığı belirtildi. (DHA)

Editör: Haber Merkezi