Cumhuriyet Halk Partisi Talas ilçesi Seçim Sorumlusu Olcay Büyükelbaşı, önceki gece bir parkta sohbet sırasında, hakkında ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ ihbarı nedeniyle gözaltına alındı. Mahkemeye çıkarılan Büyükelbaşı, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Olay, önceki gece Talas ilçesi Selçuklu Evleri yanındaki bir parkta meydana geldi. İddiaya göre, Cumhuriyet Halk Partisi Talas ilçesi Seçim Sorumlusu Olcay Büyükelbaşı, arkadaşları ile sohbet ediyordu. Büyükelbaşı, AK Parti’nin seçim bildirgesini eleştirdiği sırada, polis ekipleri geldi. Büyükelbaşı, hakkında bir ihbar geldiği ve ‘Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Hakaret’ ettiği gerekçesiyle polis ekiplerince karakola götürüldü. Bir gece nezarette kalan Olcay Büyükelbaşı, sabah saatlerinde savcılıkça mahkemeye sevk edildi. Kayseri 1.Sulh Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan Büyükelbaşı, haftada bir gün karakola giderek imza atma şartıyla serbest bırakıldı.
“AKP’Yİ ELEŞTİRİYORDUM, BİR BAKTIM POLİS GELMİŞ”
Mahkeme çıkışı Adalet Sarayı önünde gazetecilere açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Talas ilçesi Seçim Sorumlusu Olcay Büyükelbaşı, “Akşam evde misafirlerimiz vardı ve onları yolcu ettik. Yolcu ettikten sonra otobüs durağından giderken, bir parkta birkaç arkadaşa AK Parti’nin projelerini eleştiriyordum. O sıra polisler geldi. 155’e bir vatandaştan ihbar var, seni götürüyoruz dediler. Sabaha kadar nezarette yatırdılar. Sabah da mahkemeye çıktık. Avukatım Emre Ayan’a çok teşekkür ediyorum. Mahkemede demokrasinin, hukukun üstünlüğünü anlattı. Her hukukçunun adalete sahip çıkması lazım. Bu insanları sadece yıldırtmak, korkutmaktır, bu vahşi bir adalet değildir. Mahkeme adli kontrol şartıyla serbest bıraktı” diye konuştu.
“BUNLAR CHP’Yİ YILDIRMAYA ÇALIŞILAN HAREKETLERDİR”
CHP İl Başkanı Mustafa Ayan ise, bu baskının yıldıramayacağını belirterek, “Sudan bahaneler ile telefon ihbarları ile evlerinden, parklardan gözaltına alınmaya başladılar. Bunlar CHP’yi yıldırmaya çalışılan hareketlerdir. Bu danışıklı dövüştür. Allah bu millete yardım etsin. Arkadaşımıza geçmiş olsun diliyorum” ifadelerine yer verdi. 
Editör: Haber Merkezi