Çimento firması sahibi Orhan Adıbelli, geçen yıl 4 Ağustos'ta, merkez Kocasinan ilçesi Mimarsinan Mahallesi Tarsus Sokak'taki iş yerinde tabanca ile öldürüldü. Polisin 270 kişi ile yüz yüze görüşme yapıp, 750 saatlik Mobese görüntüsünü incelemesi sonucu iş insanını öldürdüğü tespit edilen Emrah Yıldırım, Gaziantep'te yakalandı. Cinayeti 2 milyon Euro karşılığında işlediğini ileri süren Yıldırım'ın ifadesi doğrultusunda Sadık Onur Mert, Doğan Kılıç, Esat Kılıç, Müslüm Polat, Müslüm Ede de gözaltına alındı, Vedat Kılıç ise firar etti. Müslüm Ede, adli kontrolle serbest bırakılırken, diğer şüpheliler tutuklandı.

FİRARİ SANIK DA YAKALANDI

Olayla ilgili olarak aranan ancak bulunamayan şüpheli Vedat Kılıç'’ın Gaziantep'te bulunduğu bilgisi üzerine, Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri geçen 7 Mart’ta çalışma başlattı. Şüphelinin kardeşine ait kimliği kullandığını belirleyen polis Kılıç’ı, akşam saatlerinde Münifpaşa Mahallesinde yakaladı. Gözaltına alınan şüpheli Vedat Kılıç, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak, cezaevine konuldu.

SUSMA HAKKINI KULLANDI

Gaziantep’ten Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla ifadesi alınan Vedat Kılıç, mahkemede ifade vermeyi kabul etmeyerek, “Susma hakkımı kullanmak istiyorum. Bizzat mahkemenize gelip ifade vermek istiyorum” dedi. Soruşturma aşamasında cinayeti 2 milyon Euro karşılığında işlediğini söyleyen sanık Emrah Yıldırım, da duruşmadaki savunmasında psikolojik sorunları olduğunu öne sürerek, "14 yaşında cezaevine girdim. Bu yüzden psikolojim bozuk. Adli dengem yerinde değil. Mahkemede susma hakkımı kullanmak istiyorum. Psikolojim yerinde değil. Henüz kendime gelemedim. Başka da bir şey söylemek istemiyorum. Doğan Kılıç, kendisini ölümle tehdit ettiğimi söylüyor. Ben, kimseyi tehdit etmem. Direkt uygulamaya geçerim. Bu da gayet basit" diye konuşmuştu.

Editör: Haber Merkezi