Kayseri’de, ortaokul öğrencisi 13 yaşındaki M.Ö. adlı kıza parkta cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla tutuklu yargılanan hurdacı 58 yaşındaki Fehmi N., 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, geçen yıl 20 Eylül’de merkez Melikgazi İlçesi Yeniköy Mahallesi Mercan Parkı’nda meydana geldi. Hurdacılık yapan Fehmi N., ortaokul öğrencisi M.Ö.'yü para verme bahanesiyle yanına çağırdı. N., iddiaya göre parka götürdüğü M.Ö.'ye elle tacizde bulunmaya başladı. Bir süre devam eden tacizi fark eden çevredekiler aileye haber verdi. Ailenin şikayetiyle polis tarafından gözaltına alınan N’nin üzerinde yapılan aramada, 'Sevgili Fehmi amca, merhaba, pazartesi günü yaptığım hareket için özür dilerim. Artık, sana öptüreceğim. Eskiden öptürmediğim için çok pişmanım' yazılı kağıt bulundu. Sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen N., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen davanın karar duruşmasında, tutuklu sanık Fehmi N., ve mağdur M.Ö. ile babası Mehmet Ö. hazır bulundu. Yaptığı savunmada suçlamaları kabul etmeyen sanık, "Ben sadece yardım etme amacıyla harçlık veriyordum. Eğer bu suç ise kabul ediyorum ama diğer suçlamaları kabul etmiyorum. Kimseyi bir şeye zorlamadım. Benden para istedi. Vermediğim için de böyle bir iftira attı" dedi.

Küçük kız da mahkemeye verdiği ifadesinde, sanığın para vereceğini söyleyerek parka götürüp, burada bacaklarına dokunmaya çalıştığını belirtti. Mağdur kızın babası Mehmet Ö. ise sanığı tanıdığını ifade ederek, şikayetçi olduğunu söyledi.

Mahkeme heyeti, sanık Fehmi N'yi, 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçunu işlediği gerekçesiyle, 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı.
Editör: Haber Merkezi