CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı Adalet Yürüyüşü'ne saldırı planlayan ve Kocaeli ve Kayseri Emniyetinin koordinesiyle yakalanarak gözaltına alınan 15 DEAŞ şüphelisinin Emniyet'teki sorgusu tamamlandı. Saldırı planlayan Oğuzhan K. ve Emre E. isimli şüphelilerin sorguda suçlarını itiraf ettikleri, ‘Yakalanmasaydık kafir Kemal Kılıçdaroğlu’nu ilk önce arabayla ezip, sonra kafasına sıkıp öldürecektik’ dedikleri iddia edildi.

Büyük katliam Kayseri Emniyet Müdürü İbrahim Kulular ve personelinin dikkatli çalışması ve yaptığı başarılı operasyon sonucu engellendi.

Ayrıca saldırının planlandığı anda FETÖ’cü Emre Uslu’nun olayı önceden sosyal medyadan duyurması, saldırıyı DEAŞ’ın yapacak olması ve BBC ile CNN’in canlı yayın araçlarının orada olması bu saldırıdaki CİA kuşkularını doğurdu.

KATLİAM HAZIRLIĞINDA YAKALANAN 15 DEAŞ'LI ADLİYE'DE

5 Temmuz'da CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı adalet yürüyüşüne Kayseri'den kiraladıkları araçla saldırmayı hedefleyen DEA'Şlı oldukları öne sürülen 6 şüpheli Kayseri ve Kocaeli Emniyetinin koordineli çalışmasıyla yakalanmıştı. Kocaeli'de gözaltına alınan O. K ile irtibatlı olduğu tespit edilen 9 kişi daha gözaltına alındı. Adalet yürüyüşüne saldırı planı ile ilgili gözaltı sayısı 15'e yükselmiş oldu. E. E., A. M., A. K., F. Ö., S. A., K. K., K. A., S. İ., A. K., S. K., B. K., F. K., A. T., A. A. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

“SIRITAN MI İSTERSİN, 'ÇEK MÜSLÜMAN GÖRSÜNLER' DİYEN Mİ!”

13 gündür Emniyet'te sorguları süren 15 DEAŞ şüphelisi ifadeleri alındıktan sonra Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Adli Tabiplik'te sağlık kontrolünden geçirildi. Emniyet ve sağlık kontrolü sırasında bazı şüphelilerin güldüğü, bazılarının da Farsça sözler söylediği görüldü. Sağlık kontrolünün ardından çıkarken 1 DEAŞ şüphelisi kendilerini görüntüleyen basın mensuplarına 'Çek de Müslüman görsünler' dedi. 1 şüphelinin ise sırıtarak kameralara poz vermesi dikkat çekti.

Doktor raporunun alınmasının ardından 15 şüpheli 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan Adliye'ye sevk edildi.

Editör: Haber Merkezi