Erciyes’te geçtiğimiz gün meydana gelen olayda, Develi Kapı ile Tekir Kapı arasındaki pist dışı bir bölgede kayak yapmak istediği öğrenilen Kanada uyruklu 3 turistin üzerine çığ düşmüştü.

Karın altında kalan turistlerin fark edilmesiyle birlikte jandarma, sağlık ve arama kurtarma ekiplerine haber verildi. Ekiplerin olay yerine yaptığı müdahalelerin ardından ilk belirlemelere göre 3 kişi olduğu belirtilen Kanadalı turistlerden 2'si karın altından sağ olarak çıkarıldı. Yaşanan olayda Kanadalı Micheal Kreeft hayatını kaybettiği belirlendi.

Erciyes Kayak Merkezinde pist dışına çıktıktan sonra üzerine kar kütlesinin düşmesi sonucu hayatını kaybeden Kanadalı Micheal Kreeft'in (45), Birleşmiş Milletler koordinasyon üyesi olarak Gaziantep'te görev yaptığı öğrenildi.

Kreeft'in ayrıca, arkadaşları Harres Yakubi ve Lukas Biedermann ile birlikte kayak yapmak için Erciyes'e geldikleri bildirildi. Kreeft'in üzerine kar kütlesinin düşmesi sonrası 2 arkadaşının yardım istemek için tesislere geldiği ve yetkililere durumu ihbar ettiği belirtildi.

2 arkadaş, Kreeft'in acı haberini aldıktan sonra birbirlerine sarılarak gözyaşı döktü. Kanadalı turistin otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından ülkesine gönderileceği öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi