Alınan bilgiye göre, Erciyes Üniversitesi’nde eğitim gören 38 öğrenci, bir program kapsamında iki servis midibüsüyle Erciyes Hacılar Kapı Kayak Merkezi Servis araçlarından biri, dönüş yolunda kaza yaptı.

Hacılar ilçesi Aşağı Mahalle Erenler Caddesi üzerinde kaza yaptı. Freni patladığı için yoldan çıkan araç, boş tarlaya girerek devrildi.  İhbar sonrası kaza yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve güvenlik ekibi sevk edildi. 22 kişinin bulunduğu öğrenilen araçta ilk belirlemelere göre servis sürücüsünün hayatını kaybetti. Kazada 4'ü ağır toplam 21 yolcunun da yaralandığı belirtildi. Yaralılar, olay yerinde uygulanan ilk müdahale sonrası ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

VALİ GÜNAYDIN KAZA YERİNDE

Kayseri Valisi Şehmus Güneydın, kaza yerine gelerek bilgi aldı. Burada açıklama yapan Günaydın, "Yetkililerimiz olayın olduğu ilk andan itibaren müdahale ettiler. Arkadaşlarımdan aldığım bilgiye göre maalesef bir can kaybımız var. Minibüste öğrencilerin bulunduğunu, toplam 22 kişinin olduğu ve 4 tanesinin ağır olduğunu ifade ettiler. Hastanelerde şu an yaralılarımıza müdahalede bulunuluyor" ifadelerini kullandı.

Kazanın sebebiyle ilgili olarak da Günaydın, “Minibüsün yoldan çıkıp devrilmesi sonucu bu üzücü kaza meydana geldi. Kazanın nedenleri konusunda teknik çalışmalar yapılıyor. Daha sonra ayrıntılı bilgi verecekler. Başımız sağolsun. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi