Olay, Merkez Melikgazi İlçesi’nde bulunan Seyyid Burhaneddin Türbesi’nde 27 Şubat 2014 tarihinde meydana geldi. Şerife Yıldız, dua etmek için türbeye gitti. Burada içinde duaların yazılı olduğu kartları satan Savaş Balta, Yıldız’ın yanına giderek bu kartlardan satmak istedi. Savaş Balta’dan bir kart satın alan Şerife Yıldız, ertesi gün tekrar türbeye gittiğinde Savaş Balta ile karşılaştı. Savaş Balta, kadına "Ben 'Hızır'ım. Sana yardım edeceğim. Senin evinde altınlar var. Onları bana getir" dedi.

Söylenenlere inanan Şerife Yıldız, evde bulunan 5 burma bilezik, kolye ve bilezik seti, 2 yüzük, 100 Euro, 700 TL ile evde hazırladığı yiyecek ve giyecekleri Savaş Balta’ya getirip verdi. Yıldız, daha sonra durumu yakınlarına anlatınca dolandırıldığını anladı ve Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Savcılığın hazırladığı iddianame Kayseri 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde kabul edildi. Açılan davanın son duruşmasında Şerife Yıldız ve tutuksuz yargılanan Savaş Balta hazır bulundu. Savcı, kendisine hızır olarak tanıtan Balta’nın 'Dini inanç ve duyguları istismar suretiyle dolandırıcılık' suçlamasıyla cezalandırılmasını istedi. Mahkemedeki savunmasında suçlamaları kabul etmeyen Savaş Balta, beraatını istedi. Mahkeme heyeti sanığa, 'Dini inanç ve duyguları istismar suretiyle dolandırıcılık' gerekçesiyle 3 yıl 1 ay 15 gün hapis ve 4 bin 500 TL para cezası verdi.

Editör: Haber Merkezi