Olay, 17 Aralık Cumartesi günü Kocasinan ilçesine bağlı Erkilet General Emir Mahallesi Süleyman Tarman Parkı içerisinde meydana geldi. Bir kişinin parkta köpeğe eziyet ve işkence ettiğini gören vatandaşlar olayı görüntüledi. Sosyal medyada ve ulusal basında köpeğe eziyet ve işkence yapıldığına dair görüntülerin paylaşılması üzerine Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Gözaltına alınan ve adliyeye çıkarılan H.A. çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe serbest bırakıldı.

H.A.’nın mahkemedeki ifadesi de ortaya çıktı. Şüpheli savunmasında “Ben köpeğin bakıcısıyım. Köpek tuvaletini yapması için tasmasını çıkardım. Köpek, kediyi görünce kovaladı. Kontrolden çıkınca ben de yere yatırdım ve tasmasını bağladım. Kesinlikle şiddet uygulamadım” dedi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ekipleri hayvanlara eziyetin engellenmesi, yapan kişilerin adalete teslim edilmesi için gayretlerinin devam edeceğini açıkladı.

Editör: Haber Merkezi