Kaza, 29 Temmuz’da, Kocasinan ilçesi kuzey çevre yolunda meydana geldi. İbrahim S. kontrolündeki 34 BME 170 plakalı kamyon, 38 UT 058 plakalı otomobile arkadan çarptı. Otomobil alev alırken, çevredekilerin ihbarıyla bölgeye polis, sağlık, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Ekipler, otomobildeki 2 kişinin hayatını kaybettiğini belirledi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangının söndürülmesinin ardından 2 kişinin cansız bedenleri, otopsi için Kayseri Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Yapılan araştırmalarda ölenlerin, Hamit Bulut ve Nimet Karaca olduğu belirlendi. Gözaltına alınan kamyon şoförü İbrahim S. ise tutuklanırken, hakkında 'taksirle ölüme veya yaralanmaya neden olma' suçundan dava açıldı.


Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanık İbrahim S., geçen ay görülen ilk duruşmada yaptığı savunmada, "Emniyet şeridinde ilerlerken araç bir anda durdu. Uyarıcı hiçbir şey yoktu. Aracın dörtlüsü bile yanmıyordu. Kaza bir anda gelişti. O anda ben de şoka girdiğim için otomobilin içindeki kişileri kurtaramadım sonrasında da LPG tankının patlamasıyla yangın çıktı" dedi.

HEYET RAPORU, MAHKEMEYE ULAŞTI

Davaya ilişkin Adli Tıp Kurumu'ndan istenilen heyet raporu, mahkemeye ulaştı ve dava dosyasına eklendi. Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi Başkanlığı'ndan alınan raporda, kamyon şoförü İbrahim S.'nin, asli kusurlu olduğu belirtildi. İbrahim S.'nin, emniyet şeridinde park halinde duran otomobile kamyonla çarptığının tespit edildiği bilgisi yer aldı. Maktullerin ise herhangi bir kusurunun olmadığı kaydedildi.

Editör: Haber Merkezi