Kayseri İl Jandarma Komutanlığı, Ekim ayında yürütmüş olduğu operasyonlar kapsamında 1 aylık çalışma verilerini açıkladı. Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalar kapsamında, 235 şahıs hakkında işlem yapıldı. Jandarma ekiplerinin asayiş raporlarına göre, 1 kasten öldürme ve 53 kasten yaralama olayında yakalanan 98 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı. Ayrıca, 44’ü evden, 13’ü işyerinden, 10’u bağ, bahçe ve tarladan, 6’sı kamu, kurum ve kuruluşlarından, 2’si otodan hırsızlık, 6’sı kablo, 2’si hayvan, 2’si oto hırsızlığı ve 4 dolandırıcılık olmak üzere toplam 92 olayda 77 şüpheli yakalanarak adli makamlara sevk edildi.

Jandarma ekiplerinin yürüttüğü operasyon kapsamında, 5 ‘uyuşturucu madde imal ve ticareti’, 9 ‘kullanmak için uyuşturucu madde satın almak/bulundurmak/kullanmak' 1 parada sahtecilik, 5 resmi belgede sahtecilik ve 1 Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanununa muhalefet olmak üzere toplam 28 olayda 51 şüpheli yakalanarak adli makamlara sevk edildi. Ekiplerin, İcra edilen kaçakçılık ve organize suçlara yönelik yaptığı çalışmalarda, 320 gram esrar, 190 gram metamfetamin, 494 adet sentetik hap, 2.753 gram bonzai, 4 kök hint keneviri, 260 adet muhtelif eski eser ve 6.100 adet makaron ele geçirildi.

Jandarma ekiplerinin Terör ile mücadele kapsamında yapmış olduğu çalışmalarda ise, “PKK/KCK”, “FETÖ/PDY” ve “DEAŞ” terör örgütleri suçlarından 9 olayda 9 şüpheli yakalanarak adli makamlara sevk edilerek, 2 şüphelinin yakalama çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Editör: Haber Merkezi