Kayseri İl Jandarma Komutanlığı tarafından terörle mücadele kapsamında yürütülen Ocak 2022 faaliyet raporu açıklandı. Terör örgütleri PKK/KCK, FETÖ/PDY, DEAŞ ve EL-NUSRA suçlarından 10 olayda 13 şüpheli hakkında işlem yapıldı. Bu şüphelilerden 3’ünü tutukladığı, 2’sinin ise ifadesi alınmasını müteakip serbest bırakıldığı belirtildi. Operasyonlarından adreslerde bulunamayan 8 şüphelinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği kaydedildi.

KAYIP 6 ŞAHISTAN 5’İ BULUNDU

Bu arada ekipler tarafından dönem içerisinde ailesi ve yakınları tarafından ‘kayıp şahıs’ müracaatında bulunulan 6 şahıstan 5’i bulunarak ailelerine teslim edilirken 1 şahsın ise arama çalışmalarının sürdüğü ifade edildi.

ARANAN 326 ŞAHIS YAKALANDI

Ocak 2022’de çeşitli suçlardan dolayı yakalama ve UYAP aranması bulunan 326 şahsın da yakalanarak adalete teslim edildiği duyuruldu.

ÇOCUKLARINI DİLENDİREN 20 AİLE HAKKINDA İŞLEM

Koruma ihtiyacı olan veya suça sürüklenen aile hukukundan doğan bakım, eğitim veya destek olma yükümlülüğünü yerine getirmeyen 20 aile hakkında da yasal işlem yapıldı. Sokakta dilendirilen çocukların tespiti durumunda ‘aile hukukundan kaynaklanan yükümlülüğün ihlali’ suçundan Kabahatler Kanununun 33’üncü maddesi gereğince işlem yapıldığı belirtildi.

Editör: Haber Merkezi