Komutanlığın verilerine göre bu ay 1 kasten öldürme ve 63 kasten yaralama olayıyla ilgili 100 şüpheli gözaltına alınarak adli makamlara sevk edildi. Komutanlığın verilerine göre toplam 58 hırsızlık olayı ile ilgili 19 şüpheli gözaltına alınarak adli makamlara sevk edildi. Şüphelilerden 8’inin yakalama çalışmaları ise devam ediyor. Yapılan hırsızlıkların 21’i hanelerden, 5’i kurum ve kuruluşlardan, 3’ü araçlardan, 2’si inşaattan yapıldı. Ayrıca 1 motosiklet hırsızlığı ile 1 hayvan hırsızlığı olayı yaşandı.

Uyuşturucuyla mücadele, kültür ve tabiat varlıklarına tahribat, resmi ve özel belgede sahtecilik ve kaçakçılıkla mücadele kapsamında yapılan operasyonlarda toplam 27 olayda 42 kişi yakalanarak adli makamlara teslim edildi. Yapılan operasyonlarda 23 gram metamfetamin, 42 gram esrar, 8,06 gram eroin, 3840 gram bonzai, 9 adet sentetik hap, 25 kg kaçak tütün, 6 litre sahte alkollü içki, 794 paket kaçak sigara, 2425 adet makaron ve 61 kök Hint keneviri ele geçirildi. Terör ile mücadele kapsamında PKK ve FETÖ/PDY terör örgütleri sempatizanı olduğu belirlenen 13 şüpheli yakalanarak adli makamlara sevk edildi.

Haziran ayında jandarma ekipleri, kayıp başvurusu vasıtasıyla aranan 6 kişiden 5 kişiyi bularak yakınlarına teslim etti. 1 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor. Aile hukukunu ihlal ederek yükümlülüğünü yerine getirmeyen 2 aile hakkında işlem yapıldı. Türkiye Huzur Güven uygulaması kapsamında jandarma ekipleri tarafından sorgulaması yapılan 4027 şahıstan arama kaydı bulunan 4 kişi yakalandı. Kayseri çapında kontrolü yapılan 1907 araçtan 34’ü trafikten men edildi. 92 araç ise idari para cezasına çarptırıldı. Ayrıca, jandarma ekipleri muhtelif suçlardan aranan ve UYAP araması bulunan 158 kişiyi gözaltına aldı.

Editör: Haber Merkezi