Müdürlüğün verilerine göre bu ay Cinayet Büro Amirliği ekipleri 4 kasten öldürme, 2 kasten öldürmeye teşebbüs ve 1 şüpheli ölüm olayı olmak üzere toplam 7 olayla ilgili 27 şüpheyi gözaltına aldı. Şüphelilerden 10 kişi tutuklanırken, 3 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Yapılan operasyonlarda 8 adet tabanca, 2 adet tüfek ve 1 adet bıçak ele geçirildi.

Bu ay Gasp Büro Amirliği ekipleri 2 yağma/gasp olayı ve 1 tehdit olayı olmak üzere 3 olayla ilgili 11 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelilerden 6’sı tutuklandı.

20.000 TL’LİK TELEFON DOLANDIRICILIĞI ENGELLENDİ

Bu ay Ahlak Büro Amirliği ekipleri 1’i cinsel içerikli suç ve 2’si kumar olayı olmak üzere 3 olayla ilgili 3 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelilerden biri ev hapsi cezasına çarptırıldı. Fuhuş, kumar ve Kabahatler Kanununu çiğneme suçlarından 42 kişi hakkında idari yaptırım kararı tutanağı tutuldu. 2 hane komisyon kararı ile kapatıldı.

Bu ay Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri 1 yankesicilik ve 1 Ateşli Silahlar Kanununa muhalefet suçu olaylarında 4 şüpheliyi gözaltına aldı. 2 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bir vatandaşın dolandırıcılara 20.000 TL kaptırması polis ekiplerince engellendi.

101 KAYBOLAN KİŞİDEN 84’Ü BULUNDU

Müdürlüğün verilerine göre bu ay Motosikletli Polis Timler Büro Amirliği ekipleri 8 aranan şahsı gözaltına aldı. Operasyonlarda 1 çalıntı motosiklet, 3 av tüfeği, 4 kurusıkı tabanca, 67 fişek ve 67,36 gram muhtelif narkotik madde ele geçirildi. 23 kişiye Covid-19’la mücadele kapsamında idari yaptırım tutanağı düzenlendi. Bu ay Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, muhtelif suçlardan aranan ve UYAP araması bulunan 473 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlardan 182’si tutuklandı. Bu ay Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri aranan 101 kişiden 84 kişiyi buldu. 17 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor.

Editör: Haber Merkezi