Vali Düzgün, emniyet ve asayiş olaylarına ilişkin son 1 aya yönelik değerlendirmesinde, Kayserililerin huzur ve güven içerisinde yaşamlarını sürdürebilmesi amacıyla operasyonların yanı sıra önleyici hizmetlerin de planlı bir şekilde yürütüldüğünü belirtti.

280 Bin Kaçak Sigara, 6 Bin 247 litre Kaçak Akaryakıt 

Kentte, 15 Ağustos - 15 Eylül tarihleri arasında 32 ayrı olayda 332 kilo esrar, 68 gram eroin ve Bonzai olarak adlandırılan 39 gram sentetik uyuşturucu ile çok sayıda ecstasy gibi uyuşturucu maddenin ele geçirildiğini kaydeden Vali Düzgün, kaçakçılık suçlarına yönelik operasyonların da etkili bir şekilde yürütüldüğünü ifade ederek, “Bu dönemde yakalanan gümrük kaçağı sigara 280 bin paketin üzerine çıkmıştır. Ayrıca, kaçak akaryakıta karşı yapılan mücadele sonunda 6 bin 247 litre kaçak akaryakıt yakalanarak şüpheliler hakkında işlem yapılmıştır” dedi.

Erciyes Gençlik Yeni Hayat

Uyuşturucu madde ile mücadele kapsamında önleyici hizmetlerin önemli bir yer tuttuğunu ve buna yönelik çalışmaları aralıksız sürdürdüklerini dile getiren Vali Düzgün, “Erciyes Gençlik Yeni Hayat” projesi kapsamında, 1416 kişiye bağımlılık yapıcı maddelerin zararları hakkında bilgilendirme semineri yapıldığını ifade etti.

İnternet Kafelerde Sıkı Denetim

Vali Düzgün, internet kafelere yönelik denetimlerin de sıkı bir şekilde devam ettiğini belirterek, İl merkezinde bulunan 111 internet salonunda yapılan 296 denetleme sonucu 1 işyerine kurallara uymadığı gerekçesiyle işlem yapıldığını bildirdi. Çocukların suç ve suçlulara bulaşmasını önlemek amacıyla yeni projeler ortaya konularak hayata geçirildiğini belirten Vali Düzgün, “Biz Sizin Yanınızdayız” bilincini çocuklara aşılamak amacıyla “Erciyes’in Kır Çiçekleri” projesi hazırlandığını ve proje kapsamında risk altında bulunan 11 – 18 yaş grubu arasındaki çocuklara kültür ve sanat konularında kurslar verildiğini söyledi.

Suriyeli vatandaşların çocuklarının da unutulmadığını vurgulayan Düzgün, “Onlara, spor sevgisini aşılamak ve spor faaliyetlerine yönlendirmek adına salon sporlarına yönelik kurslar da veriliyor” dedi.

Trafikte Asayiş

Düzgün, trafik kazalarının önlenerek can ve mal kaybının en aza indirilmesi amacıyla denetimlerin aralıksız sürdürüldüğünü anlatarak, trafik alanındaki çalışmaları şöyle özetledi: “226 aracın çeşitli suçlardan trafikten men edildiği son 1 ayda, 1 adet ölümlü, 291 adet yaralamalı ve 353 adet maddi hasarlı olmak üzere toplam 645 adet trafik kazası meydana gelmiş, bu kazalarda, 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 445 vatandaşımız yaralanmıştır. Şehir içi trafiğinde ekiplerimiz 18 bin 71 aracı kontrol etmiş, eksikliği görülen 8 bin 519 sürücümüze ceza yazılmıştır.Şehirlerarası karayollarımızda ise 21 bin 974 araç kontrol edilmiş ve 7 bin 469 sürücüye cezai işlem uygulanmıştır. Meydana gelen 105 trafik kazasında 5 vatandaşımız hayatını kaybederken, yaralanan 192 vatandaşımızda çeşitli hastanelerde tedavi edilmiştir.”


Kayseri’de huzur ve güvenli bir ortam sağlanması için başarılı çalışmalar yürüten Emniyet Teşkilatı mensuplarına ve polise yardımcı olan Kayserililere teşekkür etti.
Editör: Haber Merkezi