KAYSERİ'de eşinden boşanan, 3 çocuk babası Mehmet Deniz, sinir krizi geçirirken, silahla evinin balkonundan çevreye ateş açtı. Balkondan evdeki eşyaları atan Deniz, Özel Harekat Polisleri'nin düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirildi.

Olay, merkez Kocasinan ilçesi Sanayi Mahallesi Kocasinan Bulvarı Deniz Apartmanı'nda bugün saat 13.00 sıralarında meydana geldi. Kız kardeşi Zehra ile birlikte apartmanın 4'üncü katındaki dairede oturan Mehmet Deniz, balkondan çevreye kuru sıkı tabancayla ateş açmaya başladı. Komşuların ihbarıyla apartmana gelen polis ekipleri, apartman çevresinde önlem aldı. Mehmet Deniz, polislerin kendisine yaklaşmamasını isterken, evde bulunan eşyalar ile masa, sandalye, bir odanın kapısı, televizyon ve balta gibi malzemeleri pencereden attı. Evin salonu ve bir odasındaki avizeleri de söken Deniz, bunları da pencereden attı. Çağrılan Özel Harekat Polisi ise, önce apartmanın çevresini kuşattı, ardından da apartmana girdi. Bir psikolog da hasta adamın bulunduğu daireye çıkarıldı. Evin penceresinden yarı çıplak çıkan Mehmet Deniz polislere, "Polisseniz sıksanıza bana. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü getirin buraya" diye seslendi.

Şizofreni hastası Mehmet Deniz, teslim olmaya ikna olmayınca, hastanede tedavi gören kalp hastası kız kardeşi Hülya da ekip aracıyla olay yerine getirildi. Kız kardeşlerinin, psikolog ve polislerin yaklaşık 2.5 saat süren çabalarının sonuçsuz kalması üzerine, Özel Harekat Timleri 'Koçbaşı' ile dairenin çelik kapısını kırarak eve girdi ve Deniz'i etkisiz hale getirildi. Mehmet Deniz, çağrılan ambulansla götürüldü.


Editör: Haber Merkezi