Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, güven timlerinin tanıtıldığı etkinliğe katıldı. Valilik binası önünde düzenlenen etkinlikte Vali Çiçek Kayseri’nin hızla büyüdüğünü ve 1,5 milyon nüfusa ulaştığını anımsattı. Kentte daha iyi hizmet verebilmek için gece gündüz çalıştıklarını vurgulayan Çiçek, şunları söyledi: “Hem asayiş hem de terör olaylarına karşı güvenlik güçlerinin halkın her daim yanında Kayserililerin emniyet teşkilatımızı, jandarma teşkilatımızı ne kadar çok sevdiğini biliyorum. Biliyorum ki emniyetimize hem asayiş olaylarında hem en ufak bir terör şüphesi dahi olsa, Kayserililer her zaman polisinin ve jandarmasının yanında. Jandarma emniyetimiz de gerçekten gece gündüz fedakârca bu sevgiyi karşılıksız bırakmamak adına millet sevgisi, memleket sevdası ile gece gündüz fedakârca çalışmaktalar’’ diye konuştu.

KAYSERİ’DE HIRSIZLIĞA KARŞI ÖNLEM ARTIYOR

Kayseri’nin güvenliğini arttırmaya yönelik çalıştıklarını belirten Vali Çiçek, kentteki güvenlik kamera sayısını da arttıracaklarını vurguladı. Çalışmaların ihale aşamasına geldiğini anlatan Çiçek, “Emniyet ve jandarma arkadaşlarımız ile yaptığımız çalışmalar sonucunda onların belirledikleri noktalardaki kameraları en az 4 katına çıkaracağız. Şu an ihale aşamasında. Şehrin ışıksız hiçbir noktasını da bırakmayacağız. Şehirde güvenlik kamerası bulunmayan yer bırakmayacağız” dedi.

‘VATANDAŞLAR ALARM SİSTEMLERİNE BİRAZ DAHA ÖNEM VERMELİ’

Vatandaşlardan alarm sistemlerine ve güvenlik kameralarına önem vermeleri gerektiğini belirten Vali Çiçek, “Halkımızdan birkaç şey istiyorum. Lütfen özellikle yazın gelip, kışın gurbete çıkan hem şehirlerimiz veya iş yerlerinde, fabrikalarında, bağ evlerinde, müstakil evlerinde oturan hem şehirlerimizden güvenlik kameralarına ve özellikle alarm sistemlerine biraz daha önem vermelerini istiyoruz. Özellikle kendilerinin 6 ay sonra, 4 ay sonra, 5 ay sonra geri dönmeleri sonucunda gördükleri bir olay bizim için uzun bir zaman alabiliyor. Bu yüzden işimizi kolaylaştırmak adına, emniyet ve jandarma teşkilatımız adına vatandaşlarımızdan bu konularda daha tedbirli olmalarını tavsiye ediyorum’’ şeklinde konuştu.

Güven timlerine teşekkür eden ve başarı diyen Vali Çiçek, halkın huzuru ve güvenliği için çalışan herkese teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi