26 yaşındaki Astsubay Kıdemli Çavuş Onur Sönmez şehit düştü.
Alınan bilgiye göre;
Gündüz saat 11:00 sularında Tunceli- Pülümür karayolunda yol kontrolünde mayın taraması yapan askerlerin geçişi sırasında PKK’lı teröristlerin yola döşediği el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu Kayserili Astsubay Onur Sönmez ve Jandarma Kıdemli Çavuş Mehmet Şimşek şehit oldu, 2 asker de yaralandı.
GENELKURMAY BAŞKANLIĞI AÇIKLAMA YAPTI
Genelkurmay Başkanlığı Tunceli'de şehit olan iki askerle ilgili açıklama yaptı:
Tunceli/Merkez Alacık bölgesinde yürütülen operasyonda; 18 Ekim 2015 saat 11.00 sularında Tunceli-Pülümür karayolunda yol kontrolü yapan unsurlarımızın geçişi esnasında, Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerce önceden yola döşenen el yapımı patlayıcının patlatılması sonucunda iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, iki kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Yaralılar derhal helikopter ile hastaneye tahliye edilerek tedavilerine başlanmıştır.
Bizleri derin bir üzüntüye boğan bu menfur ve alçakça gerçekleştirilen saldırıda hayatlarını kaybeden kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Milletimize başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan kahraman personelimize acil şifalar temenni ediyoruz.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
BABA EVİNDE YAS
26 yaşındaki Astsubay Kıdemli Çavuş Onur Sönmez’in şehit olduğu haberini Merkez Kocasinan ilçesi Erciyesevler Mahallesi'ndeki Mazı Sokak’ta oturan ailesine yetkililer iletti.
Evli ve eşinin 8 aylık hamile olduğu öğrenilen Onur Sönmez'in şehit olduğu haberini alan babası ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehidimizin evinin bulunduğu apartmana ve mahalledeki iş yerlerine ay yıldızlı al bayraklar asıldı.
VALİ'DEN ANLAMLI MESAJ
Kayseri Valisi Orhan Düzgün, sosyal paylaşım sitesi Twitter da şehidimizle ilgili anlamlı bir mesaj paylaştı.
Düzgün mesajında, "
Şanlı bayrağımızın dalgalanması için ilimizden bir yiğit bugün canını feda etti.
*
O Nur Sönmez
*
Mekanı Cennet Olsun" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi