Yeşilhisar Yavuz Selim Mahallesi Tuzlu Çeşme Kavşakları’nda dün ve bugün 2 ayrı kaza meydana geldi. 2 tır ile 2 otomobilin karıştığı 2 ayrı kazada maddi hasar meydana geldi. İlk kazada 48 ADG 284 plakalı bir tır ile otomobil çarpıştı. İkinci kazada ise 42 ETY 30 plakalı yine bir tır ile başka başka bir otomobil çarpıştı. Yeşilhisar İlçesi’nde aynı yerde 24 saat arayla yaşanan kazalar tepkilere neden oldu.

Kazaların sebebinin ise ana yol yapımının olduğu iddia edildi. Öte yandan çalışmaların tarım mevsimine denk getirilmesinin kazalara davetiye çıkardığı ifade edildi. Yeşilhisar Belediyesi eski meclis üyesi ve İlçe Ziraat Odası Başkan Vekili Salih Garip Karagöz uyarılarda bulunarak şunları söyledi: "Kayseri Niğde Karayolu’nda Karayolları 6.bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından Mayıs ayı içerisinde bakım onarım çalışması başlattı. Çalışma, Yeşilhisar Fen Lisesi önündeki kavşaktan Karayolları İlçe Bakım Evi’ne kadar toplam 5 km olarak yapılıyor.

Tek yönden gidiş geliş olarak ilerleyen bütün araçlar hız kurallarına uymayınca kazalara sebep oluyor. Dün uyarmıştım ilçe içindeki yol yapım çalışması daha dikkatli olmalıyız diye ama bugün yine maddi hasarlı kaza oldu maalesef. Bunlarla geçmiş olsun. Tır ile otomobiller kazalara en çok sebep veriyor. İlçemizden günde yüzlerce tır geçiyor ve aman dikkat, çok dalgın oluyoruz. İş güç zamanı.’’dedi. (BGC)

Editör: Haber Merkezi