Kayseri’de 21 yaşındaki Oğuz Avcı’yı pompalı tüfekle öldürdükleri suçlamasıyla tutuklu yargılanan Mustafa Taştan ve Eren Koçak, 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nce 15’er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, 4 Ekim 2014’te merkez Melikgazi ilçesi Esenyurt Mahallesi Koçarlı Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre Eren Koçak, kız yüzünden aralarında husumet bulunan Oğuz Avcı'yı arayarak buluşmak istediğini söyledi. Arkadaşları Mustafa Taştan ve Emre Kezik’i de yanına alan Koçak, yanlarına gelen Oğuz Avcı’yla tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle, Mustafa Taştan yanında bulunan pompalı tüfekle, Avcı’yı vücudunun çeşitli yerlerinden yaraladı. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan yaralı, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Olaydan sonra gözaltına alınan Mustafa Taştan ve Eren Koçak, çıkarıldıkları mahkeme tutuklanırken, Emre Kezik tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kayseri 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında, tutuklu sanıklar Mustafa Taştan ve Eren Koçak ile tutuksuz sanık Emre Kezik hazır bulundu. Mahkemedeki ifadesinde pişman olduğunu ifade eden Mustafa Taştan, tahliyesini talep etti. Suçlamaları kabul etmeyen ve beraatını isteyen Eren Koçak ise, silahı kendisinin temin ettiğini ancak kimseyi öldürmediğini söyledi. Tutuksuz sanık Emre Kezik de, suçsuz olduğunu ve beraatını istedi. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Mustafa Taştan ve Eren Koçak’ı ‘Kasten öldürme, Ruhsatsız ateşli silah taşıma veya bulundurma’ suçunu işledikleri gerekçesiyle 15'er yıl hapis cezasına çarptırırken, Emre Kezik hakkında ise beraat kararı verdi.

Editör: Haber Merkezi