Olay, Melikgazi ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Nazmi Tokar Caddesindeki bir kuyumcuda meydana gelmişti. Kuyumcu dükkanına giren gasp şüphelisi O.A. (23) kuyumcu Fatih N.’yi boğazından bıçaklayarak ve ziynet eşyası bilezik çalarak kaçtı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan ve sağlık durumun ciddiyetinin koruduğu öğrenilen Fatih N.’nin tedavisi sürüyor.

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri olayın şüphelisinin yakalanmasına yönelik çalışma başlattı. Bu kapsamda 12 kilometrelik bir alanda saha çalışması yapıldı. Yaklaşık olarak 450 saatlik güvenlik kamera görüntüsü incelemesi sonucu olayın şüphelisinin 23 yaşındaki O.A. olduğu tespit edildi. Ekipler tarafından yakalanmasına yönelik 2 ayrı adreste yapılan eş zamanlı operasyon neticesinde, şüpheli şahıs yakalandı.

Gasp şüphelisi O.A’nIn olay esnasında kullandığı bıçak, olayda yağma ettiği ziynet eşyası (bilezik) ve şahsın olay sırasında üzerinde bulunan kıyafetleri ele geçirildi. Polis ekipleri tarafından yakalanan O.A. ‘yağma ve kasten öldürmeye teşebbüs’ suçlarından gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından gasp şüphelisi O.A. adliyeye sevk edildi. (1HA)

Editör: Haber Merkezi