Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ve İstihbarat Şube tarafından ortak yapılan çalışmada kimyasal maddelerden sentetik uyuşturucu üretip piyasaya sürdükleri iddiasıyla 15 Mart 2021'de kent merkezinde ve Bünyan ilçesinde iki depoya eş zamanlı operasyon yapılmıştı.

Operasyonda sentetik uyuşturucu imalatında kullanılan yaklaşık 2 ton kimyasal madde ile çok sayıda laboratuvar malzemesi ele geçirildi. Olayla ilgili iş insanı Mustafa Eraslan ile E.T., M.Ö. D.E, İ.K, İ.E, K.S, M.G, R.Ç, R.D. ve S.A. gözaltına alınmıştı. 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada Eraslan ile birlikte 11 sanık tahliye edilmişti.

DURUŞMANIN BEŞİNCİ OTURUMU BUGÜN YAPILDI

Kayseri 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın beşinci oturumuna sanıklardan tutuklu sanık M.Ö. başka suçtan tutuklu olan E.T. ve tutuksuz sanıklardan R.D. İle taraf avukatları katıldı. Mahkemeye SEGBİS aracılığı ile katılan M.Ö. mahkemeye verdiği ifadesinde, “ 22 aydır tutukluyum. Olay günü ile ilgili herşey araştırılsın. Ben yazılı açıklamamı mahkemenize ilettim” dedi. Tutuksuz yargılanan R.D. ise “Bir diyeceğim yok” dedi. Avukatlar ise Hammadde ile üretilmiş bir gram uyuşturucu ve tertibat üzerinden uyuşturucu örneği bulunmadığını belirterek müvekkillerinin beraatlerini talep ettiler. Başka suçtan da hüküm giyen M.Ö. Bu dosyadan tahliye edildi. Mahkeme ileri bir tarihe ertelendi.

Editör: Haber Merkezi