Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kayseri’deki huzur ortamının bozulmaması için jandarma ve istihbarat birimleri ile koordinasyon halinde sürekli bir araya gelindiğini belirtti. Vali Düzgün, “Olası eylemlerin önünü alabilmek için önleyici istihbarat çalışmalarına yönelik hem sözlü, hem de yazılı talimatlar verdim.” dedi.
Kayseri Valisi Orhan Düzgün, bir program çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayarak, Kayseri’de huzurun sağlanması için gerekenlerin yapıldığına işaret etti. Vali Düzgün, Kayseri’de huzur ve güvenliğin devamı için emniyet, jandarma ve istihbarat birimleri ile koordinasyon halinde sürekli bir araya gelindiğini belirterek, olası eylemlerin önünü alabilmek için önleyici istihbarat çalışmalarına yönelik hem sözlü hem de yazılı talimatlar verdiğini belirtti.

Sözlerine Ankara’daki patlamada hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve metanet, yaralılara ise acil şifalar dileyerek başlayan Vali Düzgün, son aylarda ülkenin birlik ve beraberliğini bozmaya ve milleti birbirine düşürmeye yönelik değişik oyunların oynandığına ve planlandığına vurgu yaptı.
“Bizim millet olarak bu süreçte birbirimize kenetlenmemiz, birbirimize sahip çıkmamız gerekiyor.” diyen Vali Düzgün, şöyle devam etti:
“Milletimizi, gençlerimizi ve ülkemizdeki değişik unsurları farklı yönlere yönlendirmeye çalışanlar var. Onun için bizi yönlendirenlerin yönüne değil de bizim kendimizin nereye gideceğini bilerek hareket etmemiz, kapısını açan her dolmuşa binmeden bilinçli bir şekilde yönümùzü tayin etmemiz, bu ülkeye bu millete sahip çıkmamız gerekiyor. Çünkü hepimiz aynı gemideyiz, bu gemi bir tarafından su alırsa hepimiz zarar göreceğiz. Bu bilinçle ve bu şuurla hareket etmemiz gerekiyor. Kayseri’de de huzur ve güvenliğin devamı için emniyet, jandarma, istihbarat birimlerimizle koordinasyon halinde sürekli bir araya gelerek ilimizde üzücü bir olay yaşanmaması için gayret gösteriyoruz. Bu tür eylemlerin önünü alabilmek için önleyici istihbarat çalışmaları son derece önemli. Gerek emniyet, gerek jandarma gerekse istihbarat teşkilatlarımızla yaptığımız toplantılarda, görüşmelerde bu konulara ağırlık veriyoruz.”
Vali Düzgün, terör olaylarının önlenmesinde vatandaşlara da önemli görevler düştüğünü dile getirerek, şöyle konuştu: “Vatandaşlarımızın da bu konuda bize destek olabileceklerini düşünüyorum. Şüpheli herhangi bir durumu gördüklerinde emniyet ve jandarma birimlerimize iletmeleri önem arz etmektedir. Hatta geçen hafta trafik suçlarıyla ilgili sosyal medya üzerinden bir uygulama başlatmıştık. 155 ve 156 nolu telefonlara ilave olarak vatandaşlarımız herhangi bir şüpheli duruma şahit olduklarında '0 530 89 80 155' ve '0 532 06 80 154' nolu telefon numaralarına da gerek fotoğraflı, gerekse yazılı olarak iletebilirler. Güvenlik birimlerimiz konunun takibindedirler. Ama rehavete kapılmadan da olabilecek her türlü olumsuzluklara karşı kararlılıkla gerek operasyonel gerek istihbari faaliyetlerimize devam ediyoruz."
FUAT AVNİ KAYSERİ'NİN DE İÇİNDE BULUNDUĞU İLLERLE İLGİLİ UYARIDA BULUNMUŞTU
Twitter fenomeni Fuat Avni, son olarak, Kayseri’nin içinde bulunduğu bir tweet paylaşmıştı. Fuat Avni tweet'inde, “Ülke genelinde kaos oluşturmak için Konya, Kayseri, Urfa gibi muhafazakar şehirlerde IŞİD'in kanlı eylemler yapması için zemin hazırlandı.” demişti.

Editör: Haber Merkezi