KAYSERİ'de bir otelin önünde bulunan spor çanta, polisi alarma geçirdi. Çevrede geniş güvenlik önlemleri alınırken, incelenen çantadan giysiler çıktı.





Merkez Kocasinan İlçesi Eski Sanayi bölgesindeki 6002'nci caddede bulunan turistik otelin karşısına park etmiş bir kamyonetin yanında, yol üzerinde bulunan spor çanta, paniğe neden oldu. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, şerit çekip çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, bomba imha uzmanı da özel kıyafetlerini giyip metal dedektörüyle spor çantanın yanına geldi. Uzman polisin yaptığı incelemede, çantada patlayıcı olmadığı anlaşıldı. Çantadan erkek kıyafetleri çıkarken, polis ve çevredekiler rahat bir nefes aldı.








POLİS, DAHA DUYARLI

Emniyet yetkilileri, şüpheli çanta ya da paket ihbarlarına gittiklerinde standart olarak; çevrede güvenlik önlemi alıp vatandaşları mümkün olduğunca çanta ya da paketten uzaklaştırdıklarını, hiçbir polisin de şüpheli nesneye yaklaşmadığını, bomba imha uzmanının beklendiğini ve çanta ya da pakete sadece bu uzmanın yaklaşıp incelediğini kaydetti. Özellikle son günlerde artan terör olayları deneniyle, bu standart uygulamalara çok daha fazla önem verildiğini ifade eden yetkililer, bu uygulamalardan en ufak bir zaafiyet gösterilmesi durumunda, istenmeyen kötü sonuçlarla karşılaşılabileceğini de vurguladılar.

Yetkililer, "Terör odakları da böyle birkaç boş çanta ya da paket olayından sonra polisin rehavete kapılıp gereken özeni göstermemesini ve polisin önlem almadan şüpheli nesneye yaklaşmasını bekliyor. İşte bu durumda gelişen bir patlama da istenmeyen kötü sonuçlar doğurabiliyor" dedi.

Editör: Haber Merkezi