Kayseri’ye işadamını dolandırmak için geldikleri iddia edilen ve sahte dövizle yakalandıktan sonra denetimli olarak serbest bırakılan Malili 2 kişi, pasaportları da sahte çıkınca yeniden gözaltına alındı.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, ihbar üzerine 28 Aralık 2014 günü Kayseri Şehirler arası Otobüs Terminali’nde yaptığı çalışmada, Kayseri’ye gelen Mali vatandaşı 28 yaşındaki Issa K. ile aslen Mali uyruklu Alman vatandaşı 37 yaşındaki Mbenda F.’yi yakaladı. Şüphelilerin yanlarında bulunan çanta ve valizlerde yapılan aramada, bin 376 sahte 500’lük euro ile bu banknot boyutunda kesilmiş kağıtlar, kimyasal boyalar, çelik kasa ve bazı aparatlara da el konulmuştu. İnternet ortamında kendilerini işadamı olarak tanıtarak Türk işadamlarına ortaklık teklifi yaparak dolandırdıkları belirtilen şüphelilerin, Kayseri’de işadamı Hilmi Ö.'yü 30 bin euro dolandırmaya geldikleri ileri sürüldü. Mali vatandaşı Issa K. ile aslen Malili olan Alman vatandaşı Mbenda F., emniyetteki sorgularının ardından çıkarıldıkları mahkemece denetimli olarak serbest bırakıldı.

2 şüphelinin, Türkiye’ye giriş yaptıkları pasaportlarının da sahte olduğunun belirlendiği ve bu nedenle savcının talimatıyla yeniden gözaltına alındıkları ifade edildi. Bu 2 kişinin tekrar serbest bırakılmaları durumunda sınırdışı edilecekleri kaydedildi.
Editör: Haber Merkezi