Kayseri'de yerel bir radyoda spikerlik ve DJ'lik yapan 36 yaşındaki Mehmet Aslankaya'yı, kırmızı ışıkta beklerken otomobili içerisinde pompalı tüfekle öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan sanık Mustafa Özcan, 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, 24 Eylül 2014 tarihinde merkez Kocasinan İlçesi Fatih Mahallesi İstasyon Caddesi'nde meydana geldi. Kentteki yerel bir radyoda spikerlik ve DJ'lik yapan Mehmet Aslankaya, otomobiliyle kırmızı ışıkta beklediği sırada uğradığı pompalı tüfekle saldırı sonucu öldürüldü. Saldırının ardından 38 ZS 578 plakalı otomobiliyle kaçan 2 çocuk babası, müteahhit Mustafa Özcan, Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Özcan, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Özcan, polise verdiği ifadede cinayeti kıskançlık nedeniyle işlediğini belirttiği belirterek şunları anlattı:

"Mehmet Aslankaya ile yaklaşık 4 yıl önce eşim S.Ö ile birlikte gittiğimiz bir konserde tanışıp, arkadaş olduk. Daha sonra eşimle aramızdaki anlaşmazlıklar sonucu boşanmaya karar verdik. Geçen hafta eşimle birlikte kalan 12 yaşındaki oğlumu okul çıkışı aldım. Oğluma eşimin nasıl olduğu sordum. Oğlum bana Mehmet Aslankaya’nın 15 gün kadar önce eşime bir sosyal paylaşım sitesinden doğum günü kutlama mesajı gönderdiğini anlattı. Aslankaya ile Cumartesi günü bir kafeteryada buluştuk. Bu mesajı neden gönderdiğini sordum. Yanlış anlaşıldığını söyledi. Yanımızdaki tanıdıklarımız bizi uzlaştırıp, barıştırdı. Olay günü de sadece korku vermek için tüfeği ateşledim."

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın bugün görülen dördüncü duruşmasında Mehmet Aslankaya’nın şikayetçi babası Nuri Aslankaya, tutuklu sanık Mustafa Özcan ve avukatlar hazır bulundu. Tutuklu sanık Mustafa Özcan, Mehmet Aslankaya ile olay günü İstasyon Caddesi’nde kırmızı ışıklarda tesadüfen karşılaştıklarını belirterek, "Silahım sürekli yanımda bulunurdu. Tesadüfen ışıklarda karşılaştık. Eğer öldürmek isteseydim kafasına sıkardım. Korkutmak amacıyla ayaklarına sıktım. Keşke ölmeseydi" diye konuştu.

Mehmet Aslankaya’nın babası Nuri Aslankaya ise "Bu şahıs, benim gözbebeğimi öldürdü. Ne ceza verilecekse en ağırı verilsin" dedi.

Mahkeme heyeti, yapılan yargılama sonucu tutuklu sanık Mustafa Özcan’ı, 'kasten adam öldürmek' suçundan 24 yıl hapis cezasına çarptırdı.


Editör: Haber Merkezi