Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı, yılın ilk 7 ayında meydana gelen trafik kazalarının bilançosunu açıkladı. 2022’nin ilk 7 ayında Kayseri’de 4 bin 512 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda olay anında 23 kişi hayatını kaybetti. 3 bin 231 kişi ise yaralandı. Kayseri’de 2022 yılının temmuz ayında 388 ölümlü-yaralamalı kaza, 340 maddi hasarlı trafik kazası kayıtlara geçti. Geçen ay yaşanan kazalarda ise 8 kişi hayatını kaybederken 691 kişi ise yaralandı.

EGM: TRAFİK KAZALARININ ÇOĞUNLUĞU AŞIRI HIZ VE GEÇİŞ ÜSTÜNLÜĞÜ HATASI

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Trafik Başkanlığı’nın açıkladığı bilgiye göre, ülke genelinde trafik kazalarına neden olan sürücü kusurları şu şekilde: Araç hızını yol, hava ve trafiğin gerektirdiği şartlara uydurmamak. Kavşak, geçit ve kaplamanın dar olduğu yerlerde geçiş önceliğine uymamak. Şerit izleme ve değiştirme kuralına uymamak. Arkadan çarpma. Doğrultu değiştirme (dönüş) kurallarına uymamak. Manevraları düzenleyen genel şartlara uymamak. Kırmızı ışık ve görevlinin dur işaretinde durmamak.

Taşıt giremez trafik işareti bulunan yerlere girmek. Trafik güvenliği ile ilgili diğer kurallara uymamak. Yaya ve okul geçitlerinde yavaşlamamak, yayalara geçiş hakkı vermemek. Alkollü araç kullanmak. Aşırı hızlı araç kullanmak. Geçme yasağı olan yerlerden geçmek. Hatalı şekilde veya yasak olan yerlere park etmek.

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı’nın açıkladığı bilgiye göre ise ülke genelinde 268 bin 814 trafik kazası meydana geldi. Bu trafik kazalarında bin 180 kişi hayatını kaybetti. 158 bin 222 kişi de yaralandı.

Editör: Haber Merkezi