Olay, merkez Melikgazi ilçesine bağlı Erenköy Mahallesi’nde engelli çocuğu ile yaşayan N.C isimli kadının evinde yaşandı. İddiaya göre kadının oturduğu villaya, tanıdığı bir kadın vasıtasıyla 150 gram metamfetamin uyuşturucu madde yerleştiren şüpheliler, aralarındaki alacak verecek meselesini şantaj yoluyla halletmeye çalıştı. Uyuşturucu kumpası kuran kişilerin daha önce de söz konusu kadının evinin önünde silahla ateş açarak kadını korkutmaya çalıştığı da öğrenildi.

N.Ç’nin şikayeti üzerine Kayseri Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Narkotik Şube ekipleri, harekete geçti. Savcılık talimatıyla mahalledeki tüm kameraları inceleye alan polis, uyuşturucu kumpası kuran karı koca ve bir başka kadının da olduğu toplam 10 şüpheliyi gözaltına aldı. Aynı soruşturma kapsamında gözaltı kararı bulunan 1 kişinin de başka suçtan cezaevinde olduğu anlaşıldı.

Emniyetteki işlemlerin ardından gözaltındaki 7 şüpheli adliyeye sevk edildi. Mahkeme, karı koca olan S.Ç.D. ve M.D. ile İ.P., M.C, S.Ö., A.K, M.U, başka suçtan cezaevinde bulunan H.D.G.’nin tutuklanmasına karar verdi.

Editör: Haber Merkezi