Kayseri Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı iki ayrı operasyonda, 20 kilo 556 gram eroin ve 79 kilo 780 gram esrar yakalandı. Uyuşturucuyla ilgili 4 kişi tutuklandı. Kayseri Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları istihbaratta doğu illerinden batı illerine uyuşturucu sevkiyatı yapılacağı bilgisine ulaştı. Narko timlerce takibe alınan Erzurum ve Antalya plakalı iki otomobil, Sivas yolu Doğu girişinde oluşturulan uygulama noktasında durduruldu. Yapılan aramada, N.Ü. yönetimindeki Erzurum plakalı otomobilde 580 paket kaçak sigara, E.K. yönetimindeki Antalya plakalı otomobilin gizli bölgelerinde 40 paket halinde 20 kilo 556 gram eroin ele geçti. 

Kayseri-Malatya D-300 Karayolu'nda ise kontrol noktasını fark eden Adıyaman plakalı otomobil, Pınarbaşı istikametine yönelerek kaçmaya başladı. Kaçan otomobil Tomarza İlçesine bağlı Sakaltutan Köyü yakınlarında çamura saplanmış ve terk edilmiş halde bulundu. İnceleme sonunda terk edilen otomobile öncülük yaptığı belirlenen Kahramanmaraş plakalı başka bir otomobil, teknik takibe alındı. Polisin dur ihtarına uymayarak otomobille kaçmaya çalışan H.C. ve B.E, kovalamaca sonunda yakalandı. Otomobilin içinde ve çevresinde yapılan aramada, toplam 79 kilo 780 gram esrar ele geçirildi.

İki ayrı operasyonda yakalanarak gözaltına alınan H.C, B.E, E.K. ve N.Ü, ‘Uyuşturucu madde ticareti yapmak ve nakletmek’ suçundan çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Editör: Haber Merkezi