KAYSERİ'de 4 katlı iş hanındaki boş dairede çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Alevlerin arasında kalan klimanın patlamasıyla, vatandaşlar paniğe kapıldı.

Olay, merkez Melikgazi İlçesi Cumhuriyet Mahallesi Mevlevi Caddesi üzerinde bulunan Eser İşhanı'nın 2'nci katında meydana geldi. Diyaliz hastası olan bir kişinin kaldığı iddia edilen boş dairede, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler, 3'üncü kattaki daireye ulaştı ve bu sırada pencere dışında monte edilmiş klima büyük bir gürültüyle patladı. Çevredekilerin haber vermesiyle, olay yerine çok sayıda itfaiye ve polis ekipleri gönderildi. Polisler güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri de apartmanın elektriğini kestikten sonra yangına müdahale etti. Yangında, ölen ve yaralanan olmazken, maddi hasar meydana geldi.

Yangının mahalle sakinleri arasında paniğe neden olduğunu söyleyen parkomat görevlisi Şaban Kök, "Binanın ikinci katı yanıyordu. O sırada üst kattaki klima büyük bir gürültüyle patladı. Neyse ki kimseye bir şey olmadı" dedi.

Polis, yangınla ilgili soruşturma başlattı.


Editör: Haber Merkezi