Kayseri Ticaret Odası'ının 23 Şubat 2016 Salı günü  toplanan son meclis toplantısında ilginç ve çok çarpıcı gelişmeler yaşandı.  Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, geçtiğimiz günlerde paralel yapı soruşturması kapsamında haklarında gözaltı kararı alınıp, polis ve savcı kanalıyla ifadesi alındıktan sonra çıkarıldıkları mahkemede Hakim tarafından serbest bırakılan Kayseri Ticaret Odası Meclis Başkanı Mehmet Filiz ile yine KTO Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Tuna'nın istifa etmeleri için önce posta güvercinleri ile haber yollayıp teklifleri kabul görmeyince de yaklaşık 25 meclis üyesi ile birlikte açıktan açığa bir operasyon başlattı.
               Operasyonun merkezi KTO, ana kontrol karargahı da Kayseri Şeker Fabrikası! Böyle bir iş için o mekanın seçilmesi bana göre çok ilginç! "Ben paralelci değilim" algısını kamuoyuna yerleştirmek adına AKP'den Kayseri Milletvekili Aday Adayı olan bununla da yetinmeyip aleni bir biçimde günde 40 takla atan Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay'ın kontrolündeki mekan neden seçildi?  Toplantının orada yapılması talimatını olayları ve hamleleri perde gerisinden dizayn eden hangi güç verdi? Şimdilerde pasif ama, kırmızı plakanın kendisine bahşetti güç ile bir o kadar da etkisini eskisi gibi sürdürme kudretine sahip o güç, bu hamlesiyle aslında kendine gelebilecek saldırı girişimlerine karşı aklınca bir Çin Seddi oluşturmuş oldu.   
               Neden mi? Nedeni şu; Kayseri halkı, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay ve Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz isimleriyle, Türkiye gündemini sallayan büyük bir operasyon sonrasında tanıştı... O da 1 Aralık 2010'da Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla 5 ayrı ilde yapılan Kayseri Şeker operasyonu!Söz konusu operasyon kapsamında Kayseri Şeker Fabrikası'nın Eski Başkanı Vedat Ali Özışık ile birlikte onlarca kişi tutuklanmış, başsız kalan fabrikanın başına ise 25 Aralık 2010 tarihinde Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından kooperatif yasası çerçevesinde, 4 kişilik Kayyum heyeti ataması yapılmıştı. O dönem Kayseri Barosu avukatlarından (Şu an Kayseri Barosu Başkanı) Av. Fevzi Konaç, Develi İlçesi'nden esnaf Hurşit Dede, Tarım Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Fıratoğlu ve Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Akay isimleri heyette yer aldı ve Akay ismi ön plana çıkarılarak başkan yapıldı.  Tarih 25 Aralık 2010!Mahmut Hiçyılmaz ise , yine aynı şeker operasyonu kapsamında tutuklandıktan sonra,  cezaevinden 8 Mayıs 2012'de oğlu ile gönderdiği bir A4 kağıdı mektupla istifa ettirilmek zorunda bırakılan KTO Eski Başkanı Hasan Ali Kilci'nin koltuğuna 11 Mayıs 2013 de yapılan genel kurul sonrası oturdu. İkisinin de kaderi ortak, yani birilerinden boşalan koltuklara kuruldular!
               Hasan Ali Kilci o dönemler adını Cemaat (Paralel Yapı) diye koyduğu yapının kendisinin başına çorap ördüğünü iddia ederken, çok sonra tahliye edilen Vedat Ali Özışık ise çıkar çıkmaz kendisine paralel yapının kumpas kurduğunu öne sürmüştü.
Hasan Ali Kilci KTO Başkanlığı görevinden istifa ederek özgürlüğüne kavuşurken, Vedat Ali Özışık ise Hüseyin Akay'a kayyum heyeti başkanlığı  görevinden terfi ettirildikten az bir süre sonra serbest kalabildi. Yani kayyum Akay kongre ile başkan olunca Özışık serbest kaldı. Bir başka değişle Akay ve Hiçyılmaz'ın selameti, başka iki kafadarın hayat sigortası aslında! Benim hayat felsefem şudur; insan eliyle veya insan diliyle vücut bulan hiç bir hadisenin tesadüfen geliştiğine inanmam...
O yüzden bana göre; bu toplantının Kayseri Şeker Fabrikası'nda yapılması da tesadüf değil, bir kaygının ürünü olan talimattır!
***
Yapılan çok yönlü operasyon, KTO Meclis Başkanı Mehmet Filiz'in son meclis toplantısındaki taktire şayan mücadelesi sonrası ters tepti. Ama şimdilik! Durmayacaklar, hedeflerine ulaşmak için her yolu deneyecekler...  Çünkü ben bu filmi daha önce de izledim... Tecrübeyle sabit yani!
***
Gelelim KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz'ın tutumuna...
Sayın Başkan sen Hakim misin Savcı mısın?
Bir dönem beraber yürüyerek yola çıktığınız meclis başkanınız Mehmet Filiz ile Yönetim Kurulunuzu şereflendiren İsmail Tuna'nın istifa etmelerini hangi akla hizmet isteyebilir siniz?
Bu insanlara oy verip görev bahşeden 17 bin KTO üyesine nasıl hesap vereceksiniz?  
Haydi sizin 8 ay sonrasına yönelik kişisel hesaplarınız var da, o garabet bildiriye imza atıp meclise gitmesine izin veren 25 meclis üyesine ne demeli?
Allah aşkına, siz aklınızı peynir ekmekle mi yediniz?
Türkiye Cumhuriyeti'nin Mahkemeleri Mehmet Filiz ve İsmail Tuna'yı suçlu bulmayıp serbest bıraktıysa daha siz neyin peşindesiniz?
Bu insanların Paralel Yapı kapsamında gözaltına alınıp sorgulanmaları onların doğrudan suçlu olduğunu göstermez ki! Gün gelir, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) kapsamında başlayacak yeni bir dalga operasyon  sonrası, bir sabah saat 05:00'da Mahmut Hiçyılmaz'ı ve şehrin ileri gelen bir çok ismini de paket edip sorgulayabilirler... Nede olsa sizin tabirinizle 'Devletin cemaate yardım ettiği dönemde', Kayseri'nin ekabiri bol bir kafilesiyle Fethullah Gülen'i Pensilvanya'daki evinde ziyaret ettiğinizi TV 1'deki canlı yayında yine kendi ağzınızla söylediniz! Bunda gocunacak bir durum yok! Yarası olan gocunur ayrıca...Suçunuz varsa tutuklanırsınız, yoksa İsmail Tuna ve Mehmet Filiz gibi serbest bırakılırsınız... Bunlar, hukuk devletinde olağan ve doğal şeyler! Tabi tüm bunlar sizin mantığınızla olaylara bakacak olursak, yaşanması muhtemel senaryolar değil mi?  O yüzden birilerine şirin görünmek adına, gelecek kaygısıyla toplumda kimseyi yaftalamamak lazım. Ne olacak bu isimleri yönetimden düşürünce başınız arşa mı değecek? Birileri Aralık 2016 da yine sizi mi aday olarak gösterecek? Yapmayın Allah aşkın el insaf...
***
Şimdi olaya bir başka pencereden bakalım....
Mehmet Filiz ve İsmail Tuna sizin yönetiminizde değil mi?
Siz o göreve, liste bazında koşulsuz biat karşılığında Cemaat'in tam desteğiyle gelmediniz mi?
Mahmut Hiçyılmaz'ın gazıyla Mehmet Filiz ve İsmail Tuna'ya karşı KTO'da örgütlenen ve istifa etmelerini isteyen kişi sayı kaç dersiniz? 25 kişi ! Evet yanlış duymadınız, 95 kişiden oluşan koskoca KTO Meclisi'nden sadece 25 kişi bu garabet metne imza attı. Bu durumda istifa etmesi gereken kişi Mehmet Filiz veya İsmail Tuna mı, yoksa Mahmut Hiçyılmaz mı? Bu durumda bence Mahmut Hiçyılmaz  bugünden tezi yok istifa edip, derhal Kayseri Ticaret Odası'nı erken seçime götürmeli...  
Mehmet Filiz ve İsmail Tuna ise sakin düşünüp sağlıklı kararlar almalı. Kesinlikle oyuna gelip istifa etmemeli. Dik duruş sergileyerek kendilerine destek veren binlerce üyeye olan borçlarını böylelikle ödemelidir. Siz bu dik duruşu sergilerseniz bir daha hiç bir kuvvet, Kayseri Ticaret Odası'nın meclis başkanına tutarsız gerekçelerle darbe yapma, yada çıkması muhtemel kaos ortamından kendisine kişisel rant sağlamaya cesaretini gösteremeyecektir!
***
Son olarak,  FETÖ'ye yardım ve yataklık yargılanması gereken kişiler 4 tane öğrenciye burs veren iş adamları değildir. Asıl yargılanması gerekenler bu milletin malını, mülkünü, hazine arazisini, devlet dairesi kadrosunu bu yapıya pervasızca peşkeş çeken şahsiyetlerdir. Önce Pansilvanya'ya gittiğiniz o uçakta kırışa kırışa FETÖ'ye milyon milyon dolar himmet (PARA) toplayanlar hesap versin, babasının parasını vermediler ya! Allah devletimize zeval vermesin...