Yeniden Refah Partisi 2. Olağan İl Kongresi’nde, Ülkenin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’in posterinin Salonda yer almaması şaşkınlık yarattı.  

Yeniden Refah Partisi İl Kongresi, Kayseri’nin Temmuz sıcağına rağmen, "Sloganlarla" başladı. YRP Lideri Dr. Fatih Erbakan’ında katıldığı Kongre salonunda bulunan dev ekranda Merhum Erbakan ve Oğlu Erbakan’ın görüntüsü gösterildi.

YRP'nin ikinci olağan İl kongresi için Erciyes Üniversitesi yerleşke alanı içerisinde bulunan Erciyes Kültür Merkezi konferans salonunda polisin de yoğun güvenlik önlemi aldığını görüldü.

Baba Erbakan ile Oğul Erbakan’a ait DEV Resimlerin aslı olduğu Salonda, Küçük ebatlı Türk Bayrağı vardı, Atatürk posteri yoktu?

Yeniden Refah Partisi'nin daha önceki toplantı ya da mitinglerinde Atatürk posterinin zaman zaman yer almaması yoğun şekilde eleştirilmişti. Bu gelenek Kayseri’de de bozulmadı, kongrenin yapıldığı salonda Atatürk posteri yer almadı? Kayseri’de önceki gün yapılan 2. olağan kongrede salonun en görünür yerlerinde dev iki ekrandan Baba Merhum Necbettin Erbakan ile YRP lideri Dr. Fatih Erbakan’ın görüntüleri sık sık ekrana geldi. Büyük sayılmayacak orta büyüklükte bir Türk bayrağı yer aldı. Ayrıca kürsünün arkasına Parti filamanı ile bir de Türk bayrağı sabitlenmişi. Ancak salonu dolduran partililerden bazıları ile ben fark ettim sanırım. Bu konuyu İl Başkanı Önder Narin başkana sordum ve cevabı ”Salonu düzenleyen arkadaşlarımız Atatürk posterini unutmuşlar sanırım” demekle yetindi. YRP Kayseri 2.Olan kongresinde yaşanan bu durumu sonradan fark eden partili bazı kişiler ise ”Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün posterinin Kongre Salonunda” yer almamasına şaşırdıklarını gizlemeden tepki gösterdikleri bana gelen bilgiler arasında…