Mersin Vali Yardımcısı Mustafa Atsız hakkında, aynen ilgili yasada belirtildiği gibi sırf kamu yararını gözeterek kaleme aldığım “İşte Mustafa Atsız’ın rüşvet belgesi” başlıklı haber çok ses getirdi. Google Analytics raporlarımızın anlık verilerine göre, Kayseri Yerel Haber Gazetesi’nin son 3 gündeki tekil ziyaretçi sayısı 850 bine ulaştı.

Haberimiz sadece Kayseri’de değil, tüm yurtta geniş yankı uyandırdı. Okurlarımıza ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum.

***

Söz konusu haber yayınlandıktan sonra pazar günü sabah saat 06:30 – 07:00 sıralarında Mersin Vali Yardımcısı Mustafa Atsız beni cep telefonumdan aramaya başladı. Yanlış hatırlamıyorsam birkaç dakika aralıklarla 8 veya 10 kez uzun uzun çaldırdı. Pazar sabahı üstüne üstlük bir de o saatte arandığım için Atsız’ın telefonuna yanıt vermedim.

Neden Vali’nin telefonuna yanıt vermediniz diye soracak olursanız ben o filmi saat dilimleri farklı olsa da bir kez daha yaşadım da ondan!

Mersin Vali Yardımcısı Mustafa Atsız’ın Kayseri Özel İdaresi Genel Sekreterliği döneminde özel idare personeli, kepçe ve kamyonlarını Hisarcık eşek meydanı yakınlarında şahsına ait yaptırdığı villanın inşaatında çalıştırdığını haberleştirirken de kendisinden benzer telefonlar almıştım.

O dönem yaklaşık 2 saate varan telefon konuşmamızın ardından, beni yakın takip edenler iyi bilir o haberi yine de yapmıştım.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Mersin Vali Yardımcılığı makamına saygım sonsuz ama, o koltukta oturan Mustafa Atsız normal değil!

Mersin halkından özür diliyorum.

Sırf bu sebepten dolayı Atsız’ın telefonlarına yanıt vermedim lütfen beni bağışlayın …

***

Suçüstü olduğu anda sergilediği tutum ve davranışlar nedeniyle kendisine katlanamadığım için sabah telefonlarına bakmadığım Mustafa Atsız, ilerleyen saatlerde şahsıyla alakalı yaptığım haber hakkında kişisel facebook hesabından bir değerlendirmede bulundu.

Atsız’ın 22.10.2017 de Facebook da yaptığı yorum aynen şöyle:

“FETO CU VE FETO İŞBİRLİKÇİLERİNİN YENİ NUMARASI SUBAT 2017 DEN BERİ FETO SANTAJİN DAN SAVCİLİK TA SORUSTURMA ALTİNDA OLDUKLARİ SES KAYİTLARİNİ KES KOPYALA YAPİSTİR TAKTİGİ İLE İNTERNETTEN TETİKCİLERE YAYİNLATMAKMİS… KAYSERİ ADLİYESİNE SORUYORUM SİZDEKİ BU SES KALİTLARİNİ FETO SORUSTURMASİ DEVAM EDERKEN KES KOPYALA YAPİSTİR SİSTEMİYLE KİM SİZDİRDİ KOM SAVCİLİGİNDA HALA FETO CU DESTEKCİLERİ AKTİF Mİ? BİR YİLDİR SONUCLANDİRAMADİGİNİZ SİKAYETİN DELİLLERİ BASİNA NASİL SİZDİ KİM SUZDİRDİ FETOYU AKLAMAYA MI ÇALİSANLAR VAR” (Not: Yazının sonunda paylaşılan bu metnin görselini de ekleyeceğim.)

Atsız’ın paylaştığı ifade aynen böyle!

Mersin Vali Yardımcısı Mustafa Atsız’ın yazı karekteri de şahsi karakteri gibi alışılmadık, pervasız ve sıradışı!

FETÖ firarisi öz dayınızın Mülkiye’ye girerken büyük katkıları olmuş olmalı!

Sizi 15 Temmuz sonrası KPSS’ye soksalar sonuç ne çıkar şimdi çok merak ettim.

***

Şimdi yukarda tamamını verdiğim o sabah telaşla kişisel facebook hesabınızda paylaştığınız o çok çarpıcı ve iddialı metnin analizini yapalım mı?

Ne dersiniz sayın Atsız?

Sorularımı yüreğiniz kaldıracak mı?

Yada yanıtlayacak cesaretiniz var mı?

Veya çok ses getirebilecek bir itirafınız?

Ne dersiniz soru sormaya başlayayım mı?

“Euzübillahimineşşeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim” diyerek başlayayım.

Ne de olsa, yüce Allah’ın kelamı ve bu günlerde en çok şeytanın şerrinden korunmam gerek!

***

1- O paylaşımınızda “Kayseri Adliyesi” diye neyi kastediyorsunuz? Başsavcıyı mı? Hakim’i mi? Savcıyı mı? Avukatı mı? Mübaşiri mi? Katibi mi? Çaycıyı mı?

2- Canınızı çok ama çok sıkan o ses kayıtlarınızın basına sızdırılıp sızdırılmadığını Kayseri Adliyesi’nden kime soruyorsunuz? Adliye binasının camları veya duvarı size yanıt veremez, yiğitçe ve mertçe isim verip sorsanız ya!

3- Benim yayınladığım hayatınızın dönüm noktası olacak o ses kayıtlarının sizin tabirinizle “Adliyede kes-koplaya-yapıştır” yapıldığı kanısına nasıl vardınız? O kayıtların orijinal olduğunu en iyi bilenlerden bir tanesi hiç şüphesiz ki sizsiniz de, “Kes-koplaya-yapıştır Kayseri Adliye Sarayı’nda” yapıldıysa kim yapmış olabilir? Şüphe duydunuz biri veya birileri var mı?

4- Bu insanlar, Başsavcı mı? Hakim mi ? Savcı mı? Avukat mı? Mübaşir mi? Katip mi? Çaycı mı?

5- KOM Savcılığı’nda FETÖ destekçisi olduğunu iddia ettiniz isimler kim?

6- Telaşla yaptığınız şikâyeti 1 yıldır salladığı düşüncesine kapıldığınız için aklınızca fırçalamaya çalıştığınız kişi veya kişiler kim?

7- Sorularınız ve ithamlarınız Kayseri Adliye Sarayı’nın duvarlarına değilse, Kayseri Adliye Sarayı personelini fırçalama, onlardan hesap sorma cüretine siz nasıl kalkışıyorsunuz?

8- Hâkimler ve Savcılar Kurulu ile Yargıtay’ın varlığından haberiniz var mı? O kurulların üyeleri ne iş yapar bilir misiniz?

***

Mersin Vali Yardımcısı Mustafa Atsız, aynı gün birkaç saat sonra yine kişisel facebook hesabının duvarından, ben Ali Türkaslan ile Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir olduğunu belirttiği Serkan Önder Dinç isimli bir şahıs hakkında Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’na yazdığı ıslak imzalı şikâyet dilekçesini paylaştı. (Dilekçenin bir örneğini yazımın altında paylaşacağım)

Bahse konu dilekçeyi verdi mi vermedi mi daha tam netleştiremedim!

Dilekçenin içeriğinde Ali Türkaslan olarak benim, Atsız’ın şahsına basın ve sosyal medya aracılığıyla hakaret ettiğimi, özel hayatının gizliliğini ihlal ettiğimi iddia edip hakkımda suç duyurusunda bulunmuş!

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?

O ses kayıtlarını Kayseri Yerel Haber’deki Ali Türkaslan’a Kayseri Adliye Sarayı mı sızdırdı, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Serkan Önder Dinç mi sızdırdı?

Sayın Mustafa Atsız Valim, eee bir karar verin artık.

Kafam karıştı!

Çok ısrar etmeyin o kayıtları kimden veya hangi kurumdan aldığımı söylemem…

Nede olsa haber kaynağımı gizli tutma hakkım var!

Çok üzgünüm…

Zaten sizin tabirinizle daha “Tam gazeteci olamadım” ve dahası memleketteki Miş-Muş diye konuşulanlara ilgi duymaya devam ediyor sonrada belgelendirip yazmaya gayret gösteriyorum.

Yazık bana (!)

Hoşgörünüze sığınıp, yüksek müsaadenizle cehaletim karşısında beni bağışlamanızı yürekten arzuluyorum (!)

***

Kendisini savunmak, her Türk vatandaşı gibi Mersin Vali Yardımcısı Mustafa Atsız’ın da en doğal hakkı tabi ki?

Yalnız Sayın Atsız’ın burada atladığı bir şey var!

Yayınladığım o ses kayıtları Mustafa Atsız’ın özel hayatıyla ilgili değil ve tamamen kamu kurumlarını yakından ilgilendiren kayıtlardır.

Kamu vicdanın yara aldığı anda, gazetecilik ilkelerinden taviz vermeden kullanılan ses kayıtları suç teşkil etmez!

Böyle kirli pazarlıkların döndüğü bir ortamda da yayınlanan o ses kayıtları, tamamen kamu yararınadır!

Aksini iddia edecek kişiler ilgili konu hakkında çıkan yeni yasa metnini açıp okuyabilir!

Unutulmamalıdır ki, Adalet Mülkün Temelidir…

***

Mersin Vali Yardımcısı Mustafa Atsız’ın şikayet dilekçesindeki bir talep ise çok uçuk!

Atsız’ın dilekçesindeki o ifadeyi gördükten sonra dakikalarca güldüm…

Uzun zamandır hiç böyle kahkaha atmamıştım, yeminle gözlerimden yaş geldi.

Kayseri Yerel Haber Gazetesi’nin yer aldığı www.kayseriyerelhaber.com uzantılı domainime erişim engeli kararı istiyor!

Siz bu dilekçeyi rüşvet isterken elinize yüzünüze bulaştırdığınız Avukatınız Rıfat Pehlivan ile birlikte mi oturup kaleme aldınız?

Sırf senin haberin yayınlandı diye koskoca Kayseri Yerel Haber Gazetesi’nin yer aldığı www.kayseriyerelhaber.com uzantılı domaine yayın yasağı mı gelir?

Yine Kayseri Yerel Haber de söz konusu haberin yayınlandığı link için erişim engeli kararı talep etseniz anlarım da bu kadarına da pes doğrusu…

Bu hatayı 5 yaşındaki çocuk yapmaz, çocuklar bile teknolojiyi zehir gibi kullanıp kapsamlarını biliyor.

Memleketin Vali Yardımcısı ile onun avukatının düştüğü duruma bakar mısınız!

Yazık…

Siz bu kadar mı cahilsiniz?

Atsız gemi azıya aldı almasına da, Allah sonunu hayır getirsin!