Özellikle son günlerde büyük alış veriş merkezlerinin adı büyük çay kahve satış yerlerinde hijyen konusunda duyarlılığın kaybolması vatandaşın ve bizlerin dikkatinden kaçmıyor. “Kendin al” merkezlerinde bir bezle 10 masanın silinmesi personel sıkıntısından kaynaklanıyor olabilir ancak sıkıntı büyük… Dikkat etmeliyiz…

Vatandaş veya işyeri sahibi olalım her gün bir konuya ya çok duyarlılık gösteriyoruz veya tamamen umursamaz haller içerisine girip “yahu bu kadarına da pes dedirten” olaylar yaşıyoruz.

Kelli felli işletmelerin bile pandemiden kurtulduk açıklamalarından sonra “Hijyeni” unutması pandemi döneminde iyiden iyiye titizliğe alışmış bizleri rahatsız ediyor.

Koskoca AVM’lerde ünlü markaların “Kendin al” merkezlerindeki masa, tepsi “Hijyenindeki” duyarsızlık vatandaşların tepkisine neden oluyor.

Bir günde onlarca hatta bazı zamanlar yüzlerce insanın çay veya kahve için oturduğu mekanlarda masaların aynı bezle, defalarca silinmesi tepki çekiyor.

Bu konuyla ilgili şikayetlerini AVM merkezlerine veya zabıta noktalarına ileten vatandaşlar konunun hassasiyetinin anlaşılması için bir de bizlere ulaşıp yardım ve destek istedi.

Şimdilik tek tek isim yazıp fotoğraflarla deşifre etmek istemiyorum, ancak başta mekan sahipleri ile Avm yöneticileri ve zabıtayı konuya daha hassas bakmaları için buradan göreve çağırıyor. Konunun takipçisi olacağımızı buradan belirtiyoruz.

Her şeyin başı sağlık, kimseye sağlığımızla oynatmayalım…

Kalın sağlıcakla…